Hlavní obsah

Jonákovo trestné střílení pomohlo Mladé Boleslavi k bodům

Mladá Boleslav

Hokejový útočník Vít Jonák z Mladé Boleslavi čekal do čtrnáctého zápasu v sezoně na první branku a teď se trefil z posledních čtyř duelů podruhé. Zatímco gólem proti Kometě Brno před dvěma týdny porážku 2:4 neodvrátil, dneska proti Vítkovicím pomohl pětadvacetiletý hráč, zapůjčený do Bruslařského klubu z Liberce, k vítězství 3:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Mladoboleslavský hokejista Vít Jonák (vpředu).

Článek

Jonák v 38. minutě proměnil trestné střílení a zvýšil náskok Mladé Boleslavi na 2:0. Patrika Bartošáka překonal blafákem do forhendu, po kterém zasunul puk u pravé tyče vedle betonu vítkovického gólmana. "Šel jsem do toho s tím, že chci udělat tuhle věc. Mám jí trošku nacvičenou a věřil jsem si na ni. Naštěstí to tam padlo. Bál jsem se trošku, že mi to uskočí, ale naštěstí to bylo v pohodě," řekl Jonák novinářům.

Jonák udeřil poté, co Mladá Boleslav odolala při náporu Vítkovic ve dvou oslabeních. "Začalo to už v naší pětiminutové přesilovce, z které se pak stalo čtyři na čtyři. Pak jsme pokračovali v tom, že jsme měli hodně vylučovaných hráčů. Naštěstí jsme to odmakali a přežili bez gólu. Je to věc, které se musíme do dalších zápasů vyvarovat, protože to se nemusí podařit ubránit," doplnil Jonák.

Hyka hrubku potrestal

Mladá Boleslav vedla od deváté minuty, kdy po Bartošákově chybě skóroval ve vlastním oslabení Tomáš Hyka do odkryté branky. "Jejich gólman udělal pod naším presinkem hrubku a zaplaťpánbůh, že tam Tomáš Hyka stál a potrestal to," podotkl Jonák.

Bruslařský klub pak ve 44. minutě zvýšil na 3:0 a mohl přidat i další branku, ale Vítkovice dvěma góly závěr zápasu zdramatizovaly. "Přišlo další vyloučení ve třetí třetině a oni snížili na 1:3, pak jsme dostali chvilku nato druhý gól a trošku jsme se klepali. Ale zvládli jsme to až do konce, i když tam ještě nějaké šance měli, ale my jsme to udrželi," pochvaloval si Jonák.

Velký podíl na výhře měl podle něj gólman Jan Lukáš. "Honza chytá poslední zápasy skvěle a drží nás teď nad vodou. Měl spoustu zákroků a držel nás stejně jako v Litvínově, kde to bohužel nevyšlo. Nebýt jeho, tak ty dva zápasy mohly vypadat výsledkově úplně jinak," dodal Jonák.

Reklama

Související témata: