Hlavní obsah

Třinec - Olomouc 4:0Třinec porazil Olomouc, Hanáky zlomil až v závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Růžička 1 : 0
48. Kreps 2 : 0
50. Dravecký 3 : 0
53. Marosz 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince porazili ve 20. kole extraligy Olomouc 4:0. Favorizovaní Oceláři rozhodli o své výhře až třemi góly v posledních dvanácti minutách, vítěznou branku a dvě asistence navrch zaznamenal útočník Martin Růžička. Brankář Šimon Hrubec vychytal šestou nulu v sezoně. Hanáci utrpěli osmou porážku z posledních deseti kol.

Článek

Třinec si po páteční domácí porážce s Libercem rychle začal napravovat náladu. Už ve čtvrté minutě se dostal do vedení zásluhou Růžičky, který v signalizované výhodě zpracoval křížnou Rothovu přihrávku před bránu a vkleče z první třinecké šance zamířil pod horní tyčku.

Ale pohlednosti zápasu rychlý gól moc neprospěl. Byl z něj spíše urputný boj o střední pásmo, na které si dávali pozor zejména Hanáci. I z defenzivně laděné taktiky se brzy propracovali do šancí, Laš ale z gólové parkety minul bránu a proti Ondruškovi zasáhl Hrubec.

Třinec se proti kompaktní obraně prosazoval ztuha a skutečných příležitostí měl pomálu. Když už si ji Adamský dobrým forčekingem ve 13. minutě vybojoval, zahodil ji nepřesnou koncovkou.

Olomouc účinnou hrou držela Oceláře na uzdě i ve druhé části a favorit musel být čím dál nervóznější. Marosz ani v jedné ze dvou šancí neskóroval, a tak si domácí museli oddechnout, když Strapáč po ojedinělém brejku hostů švihem neprostřelil Hrubce.

Kohouti do třetí části vstoupili dokonce aktivněji a Hrubec musel krotit Hermanův pokus z otočky. Favorita však ve 48. minutě uklidnil Kreps, který po Rákosově akci zblízka prostřelil Faltera. Z domácích spadly obavy o výsledek a v závěru fanoušky odškodnili za padesátiminutové trápení ještě dvěma trefami. V přesilovce dorazil Linhartovu střelu Dravecký a na 4:0 zvýšil po krásné akci s Petružálkem Marosz.

Hrubec musel šestou nulu pohlídat ještě v poslední minutě proti příležitosti Fořta a nakonec mu k ní stačilo jen 17 zákroků.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Martin Růžička (Roth, Marosz), 48. Kreps (Rákos, Martin Růžička), 50. Dravecký (Linhart, J. Petružálek), 53. Marosz (J. Petružálek, Martin Růžička). Rozhodčí: Polák, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 4628.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Doudera, L. Galvas, Jank - Martin Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Hladoník, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.
Olomouc: Falter - Matai, Vyrůbalík, Houdek, Jaroměřský, Ondrušek, Plášil, J. Galvas - Strapáč, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Holec - T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: