Hlavní obsah

Sparta měla podle asistenta Slavie více štěstí

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty podruhé ve finálové sérii dokázali dotáhnout náskok soupeře a Slavii porazit. První finále dospělo do samostatných nájezdů, čtvrteční třetí zápas rozhodla už po 101 sekundách trefa Josefa Straky. Slávisté přitom měli utkání v holešovické T-Mobile aréně dobře rozjeté a jako první tým ve vyřazovací části mohli Spartu na domácím ledě porazit.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Slavie Franěk vedle slavících hokejistů Sparty.

Článek

"Ztratili jsme výborně rozehrané utkání," litoval po zápase asistent Slavie Jiří Kalous. "V prvních dvou třetinách jsme měli spoustu šancí, které jsme neproměnili," litoval promarněných příležitostí Kalous. "Sparta pak měla štěstí," dodal.

Hostující asistent neměl problém najít i klíčový moment duelu. "Soupeře postavila na nohy přesilovka, kterou se štěstím využil. Sparta je tým, který nekompromisně trestá chyby, což potvrdila," uznal soupeře Kalous.

Slavia prohrála úvodní finále po samostatných nájezdech a stejnému scénáři chtěla ve čtvrtek zabránit. I proto trenér Růžička do prodloužení nasazoval čtveřice, ve kterých byli tři útočníci a jen jeden obránce. "Chtěli jsme rozhodnout už v prodloužení. Věřili jsme, že se na širším kluzišti naši útočníci prosadí," vysvětlil netradiční taktiku Jiří Kalous.

Výborný takovou atmosféru už zažil

Spokojený byl po zápase pochopitelně domácí trenér František Výborný. Sparta byla po většinu zápasu horším týmem, přesto pro sebe urvala druhé vítězství a ujala se znovu vedení ve finálové sérii. "Chtěli jsme začít aktivně, ale inkasovaný gól nás srazil dolů. Slavia byla dvě třetiny lepší, pak jsme se zlepšili a bylo jen otázkou času, kdy padne gól," věřil zkušený domácí kouč ve vyrovnání.

Třetí finálovou bitvu sledovala zaplněná hala, 14 171 diváků vytvořilo rekord extraligy v probíhajícím ročníku. "Lidi jsou ohromní. Motivuje nás, když hala žije. Podobně skvělou atmosféru jsem zažil při finálové sérii se Vsetínem v sezóně 2000/01," zavzpomínal František Výborný.

Reklama

Související témata: