Hlavní obsah

Chceme výš a výhra nad Litvínovem by nám mohla pomoct, říká vítkovický Kucsera

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Dva měsíce byl vítkovický útočník Lukáš Kucsera kvůli zranění mimo hru. Z extraligového kolotoče ho hned v prvním kole vyřadil ostrý atak sparťana Ihnačáka, který mu zlomil lícní kost. Vrátil se až po nedávné reprezentační přestávce, ale ve velmi dobré formě. V posledních dvou zápasech si připsal do statistiky hned čtyři kanadské body. „První dva zápasy po návratu byly těžké, ale dnes už se mi hrálo dobře,“ liboval si vítkovický útočník.

Foto: Profimedia.cz

Vítkovický útočník Lukáš Kucsera.

Článek

Po třech porážkách venku jste si užili vítězný návrat domů. Určitě hodně příjemný?

Dneska nám to sedlo. Litvnov jsme až na tu koncovku přehráli. Ale to tak bývá, protože oni potřebovali hrát, proto nás trochu přitlačili. Naštěstí nás ale podržel Dan Dolejš, který chtil trestné střílení a pak jsme dokázali vstřelit gól na 4:1. Ten to uklidnil.

Na první gól jste nahrál Hudečkovi milimetrově, ale možná jste o tom ani nevěděl, ne? Litvínovský Gula vám k asistenci vydatně pomohl.

Šel jsem napadat za branku, jejich obránce to chtěl hodit po zadním mantinelu, ale trefil mou hokejku, od které vylétlo před branku. Honza Hudeček to parádně z první trefil.

Při přesilovce to bylo jiné. Tam jste volný kout trefil asi přesně tak, jak jste měl v úmyslu.

Petr Kolouch brankáři perfektně clonil a stačilo to jenom trefit.

Výhra nad rozjetým Litvínovem je určitě velmi cenná?

Rozhodně ano. Nejsme na tom v tabulce moce dobře, pohybujeme se na místech, kde je to hodně našlapané a chceme se od toho jedenáctého místa odpoutat a jít výše.

V závěru měli hosté trestné střílení, kdyby Gerhát dal gól, bylo by to velmi nepříjemné.

Trošku mi zatrnulo, protože ten hráč, který je sám, byl můj. Můžu Danovi Dolejšovi jenom poděkovat, že nás podržel.

Předešlé tři zápasy jste prohráli, bude skalp Litvínova tou potřebnou vzpruhou?

Doufáme v to. Víkend se nám nepovedl. V Mladé Boleslavi jsme hráli dobře, ve Varech zase špatně, ale stejně jsme oba zápasy o gól prohráli. Jsme moc rádi, že se nám podařilo porazit velmi dobře hrající Litvínov. Zvládli jsme to výborně takticky a přesně takto chceme hrát pokaždé.

Dlouho jste nehrál, ke zranění z prvního kola se pak přidalo na tréninku další. Už jste v pořádku?

Měl jsem rozdrcenou lícní kost a pak jsem si poranil rameno. Byly to dlouhé dva měsíce a věřím, že jsem už definitivně v pořádku a můžu klukům zase pomoct. Dostávám hodně prostoru a snažím se odmakat zápas co nejlépe.

Nemáte ani košík, není kvůli poraněné lícní kosti potřeba?

Není, drží to. Dokonce jsem na to místo dneska i dostal, tak jsem si to otestoval. Vůbec s tím nešlo hrát, musel jsem čekat, až se to zcela zahojí, protože kdybych šel na led dříve, mohly by se to tlakem propadnout a pak bych musel na operaci.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice