Hlavní obsah

Disciplinárka řešila Zlín. Šťastného za teatrální pád trestala, Ondráček postihu unikl

Praha

Zlínský hokejový útočník David Šťastný přijde kvůli nafilmovanému pádu v úterním utkání s Libercem o deset procent ze základního měsíčního platu. Disciplinární komise extraligy se zároveň zabývala zákrokem Šťastného spoluhráče Jiřího Ondráčka na Jana Ordoše ze stejného utkání, v tomto případě ale od dodatečného postihu upustila.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zraněný liberecký útočník Jan Ordoš po zákroku zlínského Jiřího Ondráčka, vpravo Radim Šimek z Liberce.

Článek

Liberecký Milan Bartovič ve 32. minutě utkání zahákoval Šťastného, ten ale pádu přidal, takže rozhodčí Hribik s Pešinou vyloučili oba hráče, útočníka Beranů za nafilmovaný pád.

„Pádem na ledovou plochu ovlivnil úsudek rozhodčích a získal výhodu pro vlastní mužstvo. Uvedeného jednání se dopustil ve chvíli, kdy ztratil kontrolu nad kotoučem, přičemž neprojevil žádnou snahu předchozí kontakt ustát," vysvětlil předseda disciplinárky Karel Holý, proč Šťastného potrestal pokutou ve výši deseti procent jeho měsíčního platu.

Bílí Tygři rovněž zaslali disciplinární komisi podnět, aby se zabývala zákrokem zlínského Jiřího Ondráčka, který zezadu atakoval na mantinel Ordoše. Hlavní sudí tento střet jako nedovolený nevyhodnotili a ani disciplinárka k dodatečné suspendaci Ondráčka nepřistoupila.

„Ondráček sice protihráče atakoval zezadu, zákrok však nebyl veden se zvýšenou intenzitou a hráč se při něm nedopustil přistrčení. K pádu nahrazení a následnému zranění došlo mj. v důsledku toho, že Ordoš prudkou změnou pohybu krátce před střetem minimalizoval možnosti vlastní obrany," uvedl Holý.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec