Hlavní obsah

Pardubice mají jediný cíl, ze kterého nesleví. Chtějí hrát play off

Praha

Nejsou poslední, ale stále je tíží kotva u dna extraligové tabulky. Hokejisté Pardubic zažívají sezónu, která jim není po chuti. Loni skončili po základní části dvanáctí a o fous je minula baráž. V probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže okupují stejnou příčku. Na poslední místo mají k dobru čtyři body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Pardubic Pavel Rohlík věří v play-off. Jinak ani nemůže.

Článek

„Chceme postoupit do play off. To je cíl, který máme definovaný od začátku sezóny, z toho neslevím. Proto činím veškeré kroky k tomu, abychom jej splnili. Nastolený trend je jednoznačně pozitivní, v tabulce posledních pěti kol jsme pátí, z deseti šestí," věří v úspěch generální manažer a hlavní trenér Pavel Rohlík, který se rozpovídal na klubovém webu hcdynamo.cz.

Z posledních sedmi utkání Pardubice pět vyhrály. Rohlík se stal koučem mužstva na konci září, když byl odvolán po sérii pěti porážek Peter Draisaitl. Začátek ale nebyl pro Rohlíka ideální. Po čtrnácti dnech žádný vzestup a zloba fanoušků se projevila. Ti naházeli i rohlíky na led. „Mně je to úplně jedno, možná to vadí mým rodičům, ale mně ne," nechal se slyšet kouč.

Po dalších šesti týdnech se situace pomalu mění. Na předkolo ztrácí Pardubice pět bodů. Tam nyní sedí Plzeň. „I když jsme v posledních letech vyklidili pozice jednoho z nejúspěšnějších klubů, tak stále má Dynamo obrovskou sílu. Hodně nám pomáhají naši fanoušci, kteří nám chodí vytrvale fandit. Na poslední derby jsme měli vyprodáno, to je pro nás všechny veliká motivace," snaží se být pozitivní trenér.

I dril má pomoci k úspěchu

Dynamu se nedaří doma. Z 12 zápasů získalo 16 bodů, sedmkrát prohrálo. Ani bilance z venkovních hřišť není na klidné spaní - 13 utkání a zisk 9 bodů. Společně se Zlínem a Karlovými Vary mají Pardubice nejvíce zápasů bez zisku jediného bodu - 25 utkání a 15x nula.

„Tým ukazuje sílu. Podařilo se nám nastavit pevnou organizaci hry, které se až formou drilu věnujeme ve všech tréninkových jednotkách. Máme stanovená jasná pravidla, ta hráči dodržují a jasně vidí, že je přivádí k vítězství, což samozřejmě pozitivně vnímají," je spokojený s postupnou změnou kouč, který má na nejbližší týdny jediný cíl - probojovat se do play-off. „Měl jsem husí kůži," přiznal Rohlík po prvním utkání v Chomutově. Pokud se budou Pardubice potácet u dna, husí kůže se jen tak nezbaví.

Reklama