Hlavní obsah

Zraněný slávista Vlasák v pátečním finále nenastoupí

Hokejista Tomáš Vlasák bude v pátečním šestém finále play off extraligy v dresu pražské Slavie chybět. Jeho zranění třísla je vážnější, než si původně všichni mysleli, a ani pomoc věhlasného fyzioterapeuta Pavla Koláře záludné obtíže nepřemohla. Nejproduktivnější hráč Slavie přesto doufá, že ještě do série se Spartou zasáhne.

Článek

Ve čtvrtek zhasla jeho slabá naděje na to, že by se rval za svůj tým v zápase, který může rozhodnout o titulu pro soupeře. Po desáté hodině dopoledne vyjel na led k tréninku, ale zhruba po deseti minutách musel svou snahu vzdát. "Nemůžu se odrazit z nohy, asi to je ztracený. To by se musel stát zázrak," řekl potom Vlasák novinářům.

Ani neuvažoval o tom, že by zápas proseděl jen tak ve výstroji, aby byl připravený na případné penalty, jeho parádní disciplínu. "Nemělo by to smysl tam nastoupit studenej," řekl.

Sen se rozplývá

Už když šel ráno v bruslích na led, pochopil, že se mu sen rozplývá. "Píchá v tom. Kdybych zabral naplno, tak si to asi utrhnu," obával se. Hned ze Sazka Areny se vypravil na další návštěvu nemocnice ke Kolářovi. "Různě mi to uvolňuje, rovná. Pomohl mi, alespoň to už necítím v klidu jako v úterý po zápase," řekl jednatřicetiletý útočník.

Ještě v úterý kouč Vladimír Růžička vyjádřil své pevné přesvědčení, že Vlasák v pátek nastoupí. "I já doufal. Jenže pan Kolář mi řekl, že je to horší, než čekal. Žádnej doktor neumí udělat zázrak," pokrčil rameny hokejista.

Problémy s třísly, to je strašák sportovců. České hokejové eso Jaromír Jágr s nimi zápolí léta, bolest mu lékaři rozháněli i akupunkturami. "Tříslo nejde spravit za tři dny nebo nějak opíchnout. Je to část těla, kterou na ledě nemůžete nijak uvolnit, Chce to jenom klid," uvedl Vlasák.

Hořký příběh

Právě proto může ještě doufat. A bude fandit svým spoluhráčům, aby v pátek vyhráli a protáhli sérii do neděle. "Pak bych měl další dva dny, možná bych se dal dohromady. Uvidíme," nadhodil.

Je to pro něj hořký příběh. Jako kdyby zůstal stát před kinem, v němž běží film, na nějž se moc těšil. Titul ve Slavii, to je pro něj podle jeho slov obrovská motivace. Byl to on, kdo se nejvíc body zasloužil o to, že se červenobílí probili do finále. Teď je odsouzen jen do role diváka. "Letos mám smůlu. Vždycky když se z nějakého zranění vyškrábu, přijde další. Ruka, mezižeberní svaly, v play-off rameno," vyjmenoval své potíže trojnásobný mistr světa.

Před zápasem něco tekutýho

V T-Mobile Aréně bude s obavami sledovat, jestli jeho spoluhráči odvrátí další mečbol Sparty, která ve finále vede 3:2 na vítězné zápasy. "Budou to nervy. Asi si dám něco tekutýho. Když jsem tam v pondělí dvě třetiny jen tak stál, bylo to něco strašnýho," líčil Vlasák.

Na strasti hokejového osudu, které ho zřejmě připravily i o start na mistrovství světa v Rize, bude zapomínat se svými dětmi. A možná také s oblíbenou Hanou Zagorovou, současnou modlou kabiny Slavie. "Snad nám ještě dvakrát pomůže. Jednu klinickou smrt jsme už přežili," doufal Vlasák.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice