Hlavní obsah

Litvínov posiluje ruský útočník, který v této sezóně nastupoval v Kontinentální lize

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova získali do konce sezóny posilu do útoku. Do aktuálně třetího týmu extraligy přichází dvaadvacetiletý ruský útočník Semjon Babincev, který v probíhajícím ročníku hrál Kontinentální ligu za Soči. Moskevský rodák může za Vervu nastoupit už dnes na ledě brněnské Komety.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Litvínova ze vstřeleného gólu - ilustrační foto.

Článek

„Je to hráč, který se v létě pokoušel dostat do kádru prvního týmu Soči v KHL a poté projevil zájem zkusit český hokej. Potýkáme se s poměrně velkou marodkou v kádru A-týmu i juniorky, navíc pokračuje WSM liga a máme tak omezenou možnost střídavých startů," uvedl generální manažer Robert Kysela pro oficiální stránky klubu.

Babincev v minulosti nastupoval v kanadské juniorské soutěži Ontario Hockey League, uplynulou sezónu působil v Kazachstánu v Nomadu Astana. V tomto ročníku odehrál za Soči osm zápasů a připsal si jednu asistenci.

„Babinceva jsme měli v Litvínově na zkoušce a ta by možná ještě pokračovala, ale trenérům se jevil dobře, a tak nyní i vzhledem k uvedeným skutečnostem dostane šanci," vysvětluje Kysela.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.