Hlavní obsah

Hlavně se snažím to klukům nepokazit, říká zaskakující vítkovický trenér Vůjtek

Ostrava

Hokejisty Vítkovic zastihl konec roku ve výtečné pohodě. Výhrou 3:1 nad Karlovými Vary bodovali po osmé v řadě a prožívají tak jednoznačně nejpovedenější období v sezóně. Paradoxně v době, kdy je hlavní kouč Jakub Petr s reprezentační dvacítkou na světovém šampionátu v Kanadě a jeho roli převzal Vladimír Vůjtek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zprava trenér Vítkovic Pavel Trnka a bývalý reprezentační kouč Vladimír Vůjtek.

Článek

„Nedělám si žádné zásluhy. Jenom navazujeme na práci Kuby a Pavla (Trnky). Spolupracoval jsem s nimi už delší dobu a teď se jen snažím na střídačce nic nepokazit. Stále jsem pouhý konzultant, který jen na pár zápasů zaskakuje," řekl po čtvrtém utkání, které Vůjtek odkoučoval ve dvojici s obvyklým Petrovým asistentem Pavlem Trnkou.

Vítkovice proti Karlovým Varům bodovaly poosmé v řadě. To už je slušná série. Jak velkou na ní máte zásluhu?

Je to především zásluha Jakuba Petra a Pavla Trnky. Ale čekali jsme na to dlouho. Pořád jsme si říkali, aby nám alespoň tři čtyři zápasy vyšly. Teď jsme ten plán překročili o sto procent, tak se budeme snažit to držet dál.

Nejlépe do chvíle, než se z Kanady vrátí Jakub Petr?

To by bylo ideální, ale ona ta porážka zase jednou přijde. Ale máme snahu i vůli to s klukama táhnout co nejdéle to půjde.

Jak vám vyhovuje role asistenta? Na tu moc zvyklý nejste.

Já vlastně nejsem asistent ani tady. Jsem stále konzultant, který na pár zápasů zaskakuje.

Jaké je tedy vaše role na střídačce?

Převzal jsem po Kubovi útočníky. Šéfem je Pavel Trnka, který řídí beky, tvoří taktiku i sestavu. Já mu k tomu můžu říct své postřehy, ale poslední slovo má on.

Jak se vám líbí hra útočníků? Gólů pořád moc nedáváte.

Ale už nedáváme jen jeden. Varům jsme dali tři a mohli jsme jich dát pět šest. Šancí jsme měli dost. Ale myslím, že to přijde. Naším problémem je marodka. Pořád někdo vypadává, nebo se vrací a musí se chvíli čekat na jeho formu. Ale už se to lepší a konkurence se zvedá.

Mohl jste mít volné Vánoce, místo toho vedete Vítkovice. Jaké je to pro vás osobně?

Jsem na to, že jsem přes svátky mimo, zvyklý. Trénoval jsem v Rusku, kde se hraje i na Štědrý den. Když jsem ještě hrával, tak jsme jezdívali přes Vánoce i na Silvestra na zájezdy, a nikdo z týmu si to nenechal ujít. Byli jsme rádi, že můžeme vyjet. Jako sportovci to bereme trochu jinak a rodinou oslavu vždy někam vmáčkneme.

Jste ve spojení s hlavním trenérem Vítkovic Jakubem Petrem?

Napíšeme si sem tam, Pavel Trnka je s ním ve spojení každý den. Kuba má u dvacítky úplně jiné starosti, kterým se musí věnovat na sto procent. Ale je samozřejmě rád, že vyhráváme.

Bude se vám těžko odcházet ze střídačky?

Myslím, že ne. Rozhodl jsem se už po mistrovství světa v Česku, že skončím. Pak sice přišel ten problém s českým nároďákem, tak jsem to vzal na rok s tím, že pak definitivně skončím. Jsem s tím smířený a nebudu s mít problém se vrátit zase na tribunu.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno