Hlavní obsah

Chomutov dostal pokutu za chování diváků a porušení herního řádu

Disciplinární komise hokejové extraligy udělila Chomutovu pokutu 5000 korun za chování diváků a porušení herního řádu v zápase 33. kola proti Pardubicím. Piráti byli potrestáni za to, že na videokostce zopakovali spornou situaci, po které diváci vhodili na ledovou plochu čtyři plastové lahve.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejisté Chomutova, ilustrační snímek.

Článek

Podle předsedy disciplinární komise Karla Holého k tomu došlo i proto, že zástupci klubu v rozporu s herním řádem sporný moment několikrát ukázali.

Jednalo se o nepotrestaný faul na Vladimíra Růžičku mladšího, za který měl dodatečně Matěj Beran zastavenou činnost na dva zápasy. Hlavní rozhodčí Pavel Hodek a Vjačeslav Bulanov však v utkání vyloučili za protesty Růžičku, nejprve na 10 minut a poté ho předčasně poslali do kabin.

Za nevhodné chování diváků dostaly napomenutí Zlín a Mladá Boleslav. Ve Zlíně fanoušci vhodili na led plastovou láhev v zápase proti Plzni, v Mladé Boleslavi plzeňští fanoušci odpálili před koncem utkání pyrotechniku. V obou případech podle Holého jejich chování nemělo vliv na na průběh zápasů a zdraví hráčů.

Reklama

Související témata: