Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 2:4Plzeň vyhrála ve Vítkovicích a utnula jejich bodovou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Indrák 0 : 1
5. Kubalík 0 : 2
34. Květoň 1 : 2
52. Lev 1 : 3
54. Tybor 2 : 3
56. Preisinger 2 : 4
Záznam online reportáže

Vítkovice

Hokejisté Vítkovic nestačili v dnešním utkání 35. kola extraligy na Plzeň a na domácím ledě prohráli 2:4. Gólem a dvěma přihrávkami se na výhře Škody podílel Miroslav Indrák. Ostravané nebodovali poprvé po sérii devíti zápasů, Západočeši zvítězili podruhé v řadě venku a až v třetím vzájemném utkání sezony si proti ostravskému celku připsali první bodový zisk.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický Ivan Baranka v souboji s Tomášem Vondráčkem z Plzně v duelu 35. kola.

Článek

Vítkovice do zápasu nastoupily v dobových červených dresech připomínajících první historické utkání nejvyšší soutěže před 80 lety, jenže slavnostní ráz duelu jim Škoda záhy zkazila výborným úvodem.

Domácí nejprve promarnili přesilovku, ve čtvrté minutě celá pětice špatně zareagovala na odražený puk a Indrák z mezikruží prostřelil Dolejše. Za 61 sekund už byla vítkovická ztráta dvougólová. Hosté sehráli první přesilovku příkladně a Kubalík přesným nápřahem z pravého křídla zavěsil podruhé.

Vítkovičtí trenéři se pokusili oživit herní projev výměnou gólmanů Bartošáka za Dolejše, ale Plzeň v první části překypovala nasazením a skvělým pohybem soupeři nedovolila takřka nic. Jedinou výjimkou byl únik Květoně s Kolouchem, jejichž pokusy Machovský kryl.

Západočeši v závěru první části domácí místy až drtili v útočném pásmu. Chalupa bekhendem těsně minul a Indrák orazítkoval tyčku. Už na začátku druhé části proletěl s pukem kluzištěm Kubalík, ale Bartošák jeho sólo zlikvidoval.

S výborně a kompaktně hrajícím protivníkem měly Vítkovice nadále složité pořízení a nervózní publikum marně vyhlíželo šance, které by mohly domácí přiblížit vyrovnání. Až v 34. minutě se po brejku přesnou ranou o tyčku prosadil Květoň.

Teprve pak nabíral výkon domácích kýžené obrátky. V třetím dějství byli hosté zatlačeni do defenzívy, ale Květoň oslavu svých 29. narozenin druhým gólem neozdobil a jeho gólovou ránu zneškodnil Machovský. Domácí nápor pak hosté odrazili v početní převaze: Lev se prosadil důrazem před brńkou a dorazil za Bartošáka střelu Kubalíka.

I Vítkovice využily zásluhou Tybora přesilovku, ale odpověď hostů byla znovu raketová a Preisinger po ideálně sehraném přečíslení zpečetil vítězství gólem na 4:2.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 34. D. Květoň (Vandas), 54. Tybor (O. Roman, Kucsera) - 4. Indrák (Preisinger, Kadlec), 5. D. Kubalík (Kadlec, Stach), 52. Lev (D. Kubalík, Indrák), 56. Preisinger (Stach, Indrák). Rozhodčí: Hradil, Bejček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. Diváci: 5726.
Vítkovice: Dolejš (7. Bartošák) - Sloboda, Urbanec, Hrbas, Baranka, Kovář, Výtisk, Sedlák - Tybor, O. Roman, Kucsera - Hudeček, Stastny, Olesz - Vandas, Kolouch, D. Květoň - Tomi, E. Němec, Szturc - od 41. Balán. Trenéři: Trnka a Vůjtek st.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Čerešňák, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán - T. Svoboda, Kratěna, D. Kubalík - Indrák, Preisinger, Stach - Vondráček, Přikryl, Lev - Chalupa, Kodýtek, Švarc. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec