Hlavní obsah

Oddechový čas? Beru si ho kdykoliv mě to napadne, usmíval se trenér Růžička po výhře nad Zlínem

Chomutov

Žádné drama nepřipustili hokejisté Chomutova v extraligovém duelu s houževnatým Zlínem, který přijel na sever Čech povzbuzen výhrami na Spartě a proti Třinci. Piráti odvedli standardní výkon ve všech řadách a výhrou 3:1 si upevnili pozici ve středu tabulky. Spokojen byl tentokrát i chomutovský trenér Vladimír Růžička, který si cenil zlepšené obranné hry svého týmu v posledních zápasech.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička.

Článek

Co rozhodlo o dvougólovém náskoku a nakonec poměrně klidném dohrání zápasu v režii Pirátů?

Řekl bych, že jsme měli výborný vstup do utkání, které jsme dobře rozehráli. Věděli jsme, že Zlín může udeřit a bývá nebezpečný. Trošku jsme si to zkomplikovali vyloučením Dlapy na pět minut a do konce, což soupeř využil ke snížení na na 2:1. Pak jsme ale přidali třetí branku a vývoj jsme si pohlídali. Jsem rád, že po dvou prohrách doma jsme uspěli před naším publikem a celkově sehráli povedený zápas.

Před gólem na 2:0 jste si vzal oddechový čas už v první třetině. Máte nějaký systém, kdy zvolit time out?

Beru si ho kdykoliv mě to napadne. Je to různé. Nevím, jak jsou na tom ostatní trenéři, moc to nesleduji (úsměv).

Takže vám často ani nezbývá možnost oddechového času v závěrech zápasů.

Většinou si ho vyberu během utkání. Kluci musí být v koncovkách pozorní. Pokud jde o zápas se Zlínem, zmíněná situace po time outu byla důležitým momentem, když se Skinnerovi podařilo skórovat z brankoviště.

Poslední čtyři duely Pirátů skončily 1:3, 1:3, 3:1, 3:1. Jak tyto výsledky vnímáte?

Těší mě, že nedostáváme tolik gólů jako v úvodní části sezóny. V uplynulých dvou kolech jsme inkasovali dohromady jen dvě branky. Je pozitivní, že už nás tolik nesráží špatná obranná hra ve srovnání s některými zápasy, kdy nám to napadalo do naší branky.

Co vás vedlo k nedávnému angažování brněnského útočníka Adama Rašky?

Znám ho z loňské sezóny, kdy hrál proti nám za Kometu i v předkole play off. Jsem rád, že při svém sedmém startu za Chomutov vstřelil gól. Jistě se herně uklidní a zastane svou pozici v kádru. Vyměnili jsme ho s Brnem za obránce Bartejse, který coby chomutovský hráč hostoval v Třebíči.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články