Hlavní obsah

Raška se dočkal gólu při sedmém startu. Věřím, že další branky přijdou, říká chomutovská posila z Brna

Josef PešoutSport.czPrávo

Třináctka a sedmička. To byly v pátečním zápase hokejistů Chomutova se Zlínem šťastná čísla pro útočníka Pirátů Adama Rašku. Při svém třináctém startu v tomto extraligovém ročníku, z toho sedmém v chomutovském dresu zaznamenal svůj první gól v sezóně. „Věřím, že další branky přijdou a budeme vyhrávat,“ svěřil se Raška po vítězství 3:1. Nové působiště si zatím pochvaluje.

Foto: Profimedia.cz

Adam Raška ještě v dresu Komety Brno.

Článek

Hodně jste si oddechl po premiérovém gólu v novém dresu?

Čekání nebylo snad tak dlouhé. Především jsem chtěl, aby mužstvo šlapalo a vyhrávali jsme. Přičemž jsem si říkal, že musím být trpělivý a góly přijdou časem. Doufám, že v tom budu pokračovat.

Loni jste nastupoval za Kometu Brno i v předkole play off právě proti Chomutovu. Jak na to vzpomínáte?

V uvozovkách řečeno jsem tehdy nechtěně pomohl soupeři k postupu. Ve třetím zápase jsem jel v 55. minutě nájezd, který jsem nedal, a vzápětí skóroval chomutovský Roman Červenka a Piráti šli dál do čtvrtfinále.

Před rokem Kometa skončila už v předkole. Jaké máte cíle v chomutovských barvách?

Dostat se dále než jen do předkola, ale hlavní je uhájit současnou pozici v elitní desítce. Pak se může stát cokoliv.

Jak jste se na severu Čech adaptoval?

Chomutov má super zázemí. Jsem nadšený z toho, co všechno v kabině i mimo ní pod vedením realizačního týmu a trenérů funguje. A že jsem odešel z Brna? Kdo sleduje hokej, tak ví, že Kometa je nabitá zvučnými posilami a bylo těžké se usadit v jejím kádru. Neměl jsem tolik prostoru, jak bych si přál, a nastupoval jsem za prvoligovou Třebíč. A byl jsem rád, že vyšla akce s přestupem do Chomutova. Snažím se pomoci týmu a věřím, že nynější série dvou vítězných zápasů bude pokračovat.

Co soudíte o chomutovském hráčském kádru?

V Brně jsem si stihl zahrát s hvězdami Martinem Eratem a Markem Kvapilem, kteří se v lize prosazují v kanadském bodování. V Chomutově jsou takovými personami Michal Vondrka a Ivan Huml, hráči nejvyšší úrovně v extralize. Je to stejné srovnání se zmíněnými brněnskými lídry. Z hráčů mojí generace v Chomutově bych vyzdvihl reprezentačního útočníka Davida Kämpfa, navzájem jsme se potkávali už dříve.

Reklama