Hlavní obsah

Hradecký uragán smetl Vítkovice. Neomluvitelný výkon, hřímal trenér Petr

Ostrava

Tohle byl začátek z říše snů. Hokejisté Hradce Králové vlétli v dohrávce 30. kola extraligy na Vítkovice jako uragán a po necelých dvou minutách vedli 2:0. V desáté minutě to už bylo 4:0 a v polovině utkání 6:0. A přestože poté hosté zvolnili, odvezli si z Ostravy vítězství 6:3, díky němuž poskočili před Spartu na pátou příčku v tabulce extraligy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Roman Kukumberg (vpravo) z Hradce se raduje ze svého gólu proti Vítkovicím se spoluhráčem Jaroslavem Bednářem.

Článek

„Katastrofální začátek. Vůbec jsme ho nezachytili. Hradec lítal, byl všude dřív a z toho se dostával do šancí a dával góly. Půlku zápasu nás do ničeho nepustili. Sice jsme se pak trochu zvedli, ale to už bylo po zápase," vykládal vítkovický Ondřej Roman.

Mountfieldu stačilo k vytvoření bezpečného čtyřbrankového vedení pouhých šest střel. „Nestává se to často, ale občas to tam takto napadá. Možná jim úplně nezachytali gólmani, nebo jsme byli asi lépe nachystaní. Byl to pro nás hodně důležitý zápas. Chceme zůstat v šestce a Vítkovic nám šlapaly na záda," komentoval hradecký Roman Kukumberg, který měl už v 8. minutě na kontě dva vstřelené góly. Na hattrick ale nepomýšlel. „Vůbec ne, v mém věku už se do NHL nechystám, tak kam se hnát," smál se slovenský útočník.

Domácí překonali hostujícího Rybára až v závěru druhé části, to už ale Mountfield vedl o šest branek a mohl polevit, což taky udělal. „Takto ale nesmíme hrát. Dostali jsme tři góly, domácí trefili i tyč. Kdyby z toho byl další gól, mohlo být zle," zlobil se Kukumberg.

Hradec dal pět gólů Třinci, šest Vítkovicím a Kukumberg hledal recept na zlepšenou formu ve Švýcarsku. „Spengler Cup nám pomohl. To tempo tam bylo opravdu vysoké, a pokud budeme v takovém tempu hrát nadále, tak ty výsledky budou přicházet," vysvětloval útočník Mountfieldu.

S tím mohl vítkovický Roman jenom souhlasit. „Vzpomínám si, že nám Spengler Cup taky vždy pomohl, a když jsme se vrátili, tak se nám v extralize dařívalo. Nevím, jestli je to tím vzduchem? Asi jo," řekl Roman.

Víc než o herní pohodě Hradce ale přemítal nad herním propadákem Vítkovic. „Moc jsme to chtěli nějakým gólem zastavit, ale nešlo nám to. A když jsme dostali pátý gól, spadlo to na nás úplně," popisoval Roman. „Ještě, že to zvedli kluci ze třetí a čtvrté lajny. Jejich dva góly nám hodně pomohly to alespoň se ctí dohrát," vykládal útočník.

Od trenéra Jakub Petra se ale pochvaly za nesložené zbraně Vítkovičtí nedočkali. „Takový vstup do zápasu zamává s každým, ale měli jsme na to reagovat jinak. Tohle byl neomluvitelný výkon nehodný extraligy, zklamali jsme ve všech činnostech," hřímal Petr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.