Hlavní obsah

Stále hledím v tabulce nahoru, tvrdil po prohře ve Zlíně olomoucký obránce Houdek

Zlín

Epidemii střevní chřipky překonali a k dohrávce 37. extraligového kola přicestovali hokejisté Olomouce do Zlína kompletní, bodově však vyšli naprázdno. Hanáci padli v moravské bitvě 1:3 a připsali si tak už čtvrtou porážku v řadě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Petr Strapáč z Olomouce a Michal Popelka ze Zlína.

Článek

„Pro nás to je v boji o elitní desítku obrovská komplikace," posteskl si obránce Tomáš Houdek. Autor jediné olomoucké branky snížil ve 47. minutě na 1:2. „Pak jsme se ale začali zbytečně tlačit až moc dopředu a zapomněli jsme na zadní vrátka," posteskl si.

Měl za to, že se nepříjemná viróza na výkonu jeho mužstva projevila. „Většina z nás včetně mě proležela tři až čtyři dny v posteli, což samozřejmě nikomu nepřidá. Já osobně jsem se na ledě příliš dobře necítil. Ani týdenní herní pauza nám moc neprospěla. Na to se ovšem nemůžeme vymlouvat. Musíme něco změnit a začít konečně vyhrávat. Já stále hledím v tabulce nahoru. Pořád věřím, že naše účast v předkole play off je reálná," svěřil se Houdek.

Olomoucký brankář Branislav Konrád tak velkým optimistou není. „Nic nevzdávám, avšak nabývám pocit, že už se musíme začít spíš starat o to, abychom nechali pod sebou Pardubice a Vary a vyhnuli se baráži. O chřipce nemá vůbec cenu se bavit. Vždyť poslední dobou prohráváme bez ohledu na ni jeden zápas za druhým, což musí skončit. Je potřeba dát se dokupy a v pátek porazit Vítkovice," plánoval slovenský gólman.

Konrád litoval, že ve Zlíně neskóroval jeho celek dřív. „Utkání bylo celkem vyrovnané, ale nás srazila zbytečná vyloučení. Jít po útočném faulu do tří je trestuhodné," narážel na Lašův nedovolený zákrok, po němž Hanáci inkasovali v dvojnásobném oslabení gól na 0:2.

Zatímco Olomouckým se play off vzdaluje, Zlíňané se vítězstvím bodově dotáhli na desátou Mladou Boleslav. „V předkolo pořád věříme, avšak body musíme stejně tak sbírat případně i pro co nejvýhodnější pozici ve skupině o záchranu," uvažoval kouč Robert Svoboda. Podle něj Zlín nepodal v dohrávce zdaleka optimální výkon. „O to víc si tří bodů považujeme," tvrdil.

Reklama

Související témata: