Hlavní obsah

Všem hráčům v týmu věřím, kvituje brankář Lašák posun do čela tabulky

Liberec

Zásadní změna nastala v čele tabulky hokejové extraligy. Úřadující mistr z Liberce sesadil z postu lídra třinecké Oceláře. A to díky vítězství Bílých Tygrů nad Litvínovem 2:1, když Třinec doma selhal s Mladou Boleslaví.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Jurčík (v černém) z Litvínova napadá rozehrávku Tomáše Mojžíše z Liberce. Na vše dohlíží brankář Ján Lašák.

Článek

Nejlepším hráčem libereckého celku v severočeském derby byl vyhlášen brankář Ján Lašák. Cenil si toho, že jeho tým porazil soka z Litvínova poprvé v sezóně. „Je to výborný soupeř. Mají šikovné útočníky, na které si gólman musí dávat pozor. I tentokrát byli nebezpeční, naštěstí jsme je většinou eliminovali," oddechl si Lašák.

Přiznal, že ho trošku přibrzdil inkasovaný gól. „Mrzelo mě to, ale jsem natolik zkušený, že jsem se z toho oklepal. A bylo to dobré," mínil. Třebaže Liberečtí nejsou kompletní, Lašák si nestěžuje.

„Dostávají prostor jiní hráči. Obránci Pyrochta a Plutnar se zlepšují zápas od zápasu, navíc máme do obrany i Havlína. Všem hráčům, kteří jsou v sestavě na ledě přede mnou, věřím," přesvědčoval Lašák.

Navrátilec Valský zažil hned vítězství

Tak trochu stylově, jak se sluší na držitele extraligového titulu z minulé sezóny, se vrátil do nejvyšší soutěže zkušený hokejový útočník Jakub Valský. V souboji dvou posledních mistrů nastoupil poprvé v tomto ročníku za Liberec proti čtvrtému Litvínovu. A těšil se z výhry.

Valský po působení v bratislavském Slovanu současně touží navázat na loňské úspěšné tažení Liberce. A návrat pod Ještěd vnímá jen pozitivně.

„Důvodem mého odchodu z týmu slovenského účastníka KHL rozhodně nebyly peníze. Neodešel jsem z Bratislavy jen kvůli tomu, že by mi neplatili. Věděl jsem, jak to v klubu chodí a byl jsem s tím obeznámen ještě před podpisem smlouvy," ohlédl se Valský, jenž si ve 34 zápasech za Slovan připsal jen čtyři body za jediný gól a tři asistence.

„Tamního angažmá přesto nelituji. Byla to zkušenost v kvalitní soutěži. Dopadlo to takhle, ale za dva měsíce přece nemůže člověk zapomenout hrát hokej," přemítal Valský nad bývalou štací. „Jsou věci, které se nedají ovlivnit. Záleží pak na každém hráči, zda přece jen zůstane, nebo odejde. Cítil jsem, že moje kariéra na podzim nesměřovala podle představ, proto jsem usoudil, že bude lepší jít zpátky do Liberce," upřesnil ještě svoje rozhodnutí ohledně změny klubu.

V zápase s Litvínovem museli Bílí Tygři dotahovat gólové manko poté, co se už pojedenácté ve své premiérové sezóně v extralize trefil Martin Hanzl, jeden z nejlepších střelců Vervy. O srovnání se postaral v přesilovce Michal Bulíř, když na ledě byl v té chvíli i Jakub Valský. A o výhře domácích rozhodl kapitán Branko Radivojevič.

„Pokud jde o mě, je pěkné vrátit se do mužstva, které je herně vyzrálé a šlape. Vydřeli jsme tři body. Tým má pořád svoji sílu," pokýval hlavou Valský.

Reklama

Související témata: