Hlavní obsah

Liberec navýšil náskok v čele. Třinec padl v derby, Sparta ukončila sérii Plzně

Praha
Aktualizováno

I po 39. kole hokejové Tipsport extraligy se na čele tabulky udržel mistrovský Liberec, který díky výhře 3:1 v Mladé Boleslavi dokonce navýšil náskok na pět bodů. Druhý Třinec totiž prohrál v derby s Vítkovicemi 3:6. Na třetí místo se vyšvihl Litvínov. Verva navíc po vítězství 5:4 v prodloužení nad Pardubicemi poslala Východočechy na poslední příčku tabulky, odkud se po vítězství 4:1 nad Zlínem vyškrábaly Karlovy Vary. Na čtvrté místo klesla Kometa po domácí porážce s Olomoucí 1:3. Pátá Sparta ukončila pětizápasovou vítěznou sérii Plzně a výhrou 3:2 v prodloužení se naladila na rozhodující bitvu o finále Ligy mistrů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hokejisté (zleva) Jakub Valský, Michal Bulíř a Petr Jelínek se radují z gólu v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Liberečtí se po páteční výhře nad Litvínovem probojovali na první místo a na výsluní se pomalu začínají zabydlovat. Mladou Boleslav zdolali potřetí v sezóně i díky dvěma gólům Stránského. Bruslařský klub tak doma nepotvrdil předchozí vítězství z Třince a patří mu poslední postupové místo do předkola play off se stejným bodovým ziskem jako jedenáctý Zlín.

Třinec vůbec poprvé v sezóně prohrál tři zápasy za sebou. Premiérově v tomto ročníku prohrál také derby s Vítkovicemi, přestože díky dvěma gólům Draveckého vstupoval do třetí třetiny s vedením 3:2. Vítkovičtí ale v závěrečném dějství nasázeli čtyři góly a zápas nakonec dovedli k jasné výhře. Dvě trefy si připsal Tybor.

Vary už nejsou poslední

Karlovy Vary v pátek nečekaně bodovaly na Spartě a v neděli doma podruhé v sezóně přejely Zlín. Přitom po Kotvanově gólu prohrávaly, zápas ale definitivně zlomily třemi zásahy v prostřední části. Energie se po deváté výhře v sezóně v normální hrací době vymanila z posledního místa.

Na chvost tabulky spadly po šesté porážce za sebou Pardubice. Východočeši, den před pondělní valnou hromadou klubu, v Litvínově zejména ve třetí třetině zabrali, a přestože třikrát prohrávali o dva góly, vynutili si prodloužení. V jeho závěru rozhodl o výhře Vervy Lukeš, jenž nasbíral celkem čtyři body (2+2). Dvakrát se trefil také Jurčík.

Kometa se trápí

Litvínov se posunul na třetí příčku před Kometu, která doma prohrála s Olomoucí. Kohouti bojující o předkolo play off se po výsledkové mizérii zvedají - v pátek rozdrtili Vítkovice, v Brně se dokázali oklepat i z brzkého vedení domácích a především díky skvělému brankáři Konrádovi (32 zákroků) zápas otočili. Kometa potřetí v sezóně prohrála doma, z pěti zápasů v novém roce získala pouze tři body.

Pětizápasovou vítěznou sérii Plzně ukončila na západě Čech pátá Sparta, která se tak ideálně naladila na úterní odvetu semifinále Ligy mistrů. Indiáni prohrávali už o dva góly, alespoň prodloužení jim ale v 57. minutě vystřelil svým 23. gólem v sezóně kanonýr Kubalík. Sparta rozhodla až tři sekundy před koncem prodloužení, kdy se po velkém závaru prosadil Hlinka.

Tipsport extraliga - 39. kolo
Vítkovice - Třinec 6:3
Branky: 1. Tybor, 23. Výtisk, 41. Květoň, 43. Szturc, 50. Tybor, 55. Kucsera - 12. Dravecký, 30. Sýkora, 30. Dravecký
Karlovy Vary - Zlín 4:1
Branky: 17. Mikulík, 25. Stloukal, 30. Gorčík, 35. Benák - 7. Kotvan
Litvínov - Pardubice 5:4 v prodloužení
Branky: 15. Pavlík, 27. Jurčík, 39. Jurčík, 42. Lukeš, 64. Lukeš - 32. Redenbach, 41. Schaus, 45. Zadina, 49. Rolinek
Plzeň - Sparta 2:3 v prodloužení
Branky: 40. Vondráček, 57. Kubalík - 33. Vrána (tr. střílení), 38. Pech, 65. Hlinka
Brno - Olomouc 1:3
Branky: 3. Trška - 9. Skladaný, 24. Laš, 51. Holec
Mladá Boleslav - Liberec 1:3
Branky: 45. Lenc - 17. Jelínek, 26. Stránský, 59. Stránský

Reklama

Související témata: