Hlavní obsah

Klimenta za Sýkoru. Nastartuje Třinec i Pardubice výměna útočníků?

Třinec/Pardubice
Aktualizováno

Hokejisty Třince opouští útočník Ján Sýkora, který v rámci výměny do konce sezóny odchází do Pardubic náhradou za Tomáše Klimentu. Druhý tým extraligy tak řeší výsledkově slabší období, kdy jsou svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose pět kol za sebou bez plného bodového zisku a jejich ztráta na vedoucí Liberec narostla na jedenáct bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Klimenta (vpravo) mění Pardubice za Třinec.

Článek

Dvaatřicetiletý Klimenta bude dres Ocelářů oblékat podruhé; v Třinci už před čtyřmi roky působil. "Znám ho ještě z dob, kdy jsme spolu hráli, je to technický hráč, rychlý, s dobrým zakončením. Věříme, že bude pro náš klub přínosem. Poslední dvě play off měl víc než půl bodu na zápas, což je známka kvality. A my hráče podobného kalibru pro blížící se vyřazovací boje potřebujeme," uvedl v tiskové zprávě sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

„K tomuto kroku jsme se rozhodli z důvodu, že jsme od Tomáše Klimenty očekávali vyšší bodový příspěvek. I na něm se podepsal celkový obraz mužstva v průběhu této sezóny. Chceme zkusit náš útok oživit, proto jsme angažovali Jána Sýkoru z Třince," uvedl generální manažer Dynama Dušan Salfický.

Klimenta v dresu trápících se Pardubic v této sezóně bodově zapadl do průměru a připsal si jen tři góly a čtyři asistence. To je i případ šestadvacetiletého slovenského útočníka Sýkory, který po zdravotních problémech v letní přípravě dal zatím jen čtyři branky. Bývalý slovenský reprezentant část sezóny strávil i na třinecké farmě v prvoligovém Frýdku-Místku.

„Ján je hráčem střední generace, která tu chybí. Je vysoký, kvalitně bruslí, věřím, že tento trejd prospěje nám i jemu," říká hlavní kouč Pardubic Miloš Holaň o Sýkorovi, kterého do sestavy nasadí už v pátek proti Olomouci. „Dostane větší ice time než v Třinci. Očekávám od něj důraz v zakončení a samozřejmě také branky," dodal Holaň.

„Přijel jsem ve středu večer, dočkal jsem se milého přivítání ze strany klubu. Vážím si zájmu Pardubic a jsem rád, že tu mohu být. Chci Dynamu pomoci, aby zvládlo náročný závěr sezóny," plánuje Sýkora.

Reklama

Související témata: