Hlavní obsah

Litvínov - Třinec 1:4Třinec díky čtyřem gólům v první třetině zvítězil v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kane 0 : 1
12. Petružálek 0 : 2
15. Adamský (trestné střílení) 0 : 3
18. Doudera 0 : 4
52. Válek 1 : 4
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Třince vyhráli v utkání 42. kola extraligy na ledě Litvínova 4:1. Oceláři vyhráli v Litvínově i podruhé v sezoně, všechny své branky vstřelili již během první třetiny. Verva vyšla potřetí za sebou zcela naprázdno a už pět zápasů čeká na plný bodový zisk.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Petružálek z Třince se raduje z gólu na ledě Litvínova

Článek

Třetina hrůzy, tak by se dalo nazvat první odehrané dějství v podání Severočechů. Domácí nastoupili s navrátilci Martynkem a Pavelkou a zároveň přeházenými útoky. Za hosty poprvé nastoupil ve staronovém dresu Klimenta.

První střelu si připsal ve druhé minutě Nosek, ale Janus bez problémů zakročil. V osmé minutě už však lovil puk ze své sítě: Kane vystřelil na bližší tyč a kotouč k překvapení všech propadl Janusovi pod betonem. Vyrovnat mohl vzápětí Pavlík, z úhlu trefil jen boční síť. Další šanci si vypracoval Martin Hanzl, střela z mezikruží těsně minula levou tyčku.

Ve 12. minutě zvýšil na 2:0 pro hosty po Kubátově chybě Petružálek. Další pohroma přišla o tři minuty později, Adamský v oslabení ujel Kubátovi, ten musel zatáhnout za záchrannou brzdu a následovalo trestné střílení, s nímž si třinecký útočník hravě poradil a zvýšil na rozdíl tří branek. V závěru ještě Doudera od modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

Střídající litvínovský brankář už neinkasoval

Od druhé třetiny nastoupil do litvínovské branky Petrásek a domácí to nakoplo k aktivní útočné hře. V 25. minutě Gula vypálil od modré čáry, puk nebezpečně zaplachtil, ale Hrubec ho dokázal zkrotit. Další šanci měl Gerhát, zblízka však přesně nezamířil.

Hrubec se vyznamenal i při Černého ráně z levého křídla. V závěru druhé části se na ledě začalo jiskřit; Doudera si nejprve vyšlápl na Reichla, což se nelíbilo Skleničkovi, který ho hned v následujícím střídání šel pomstít a vrhnul se na Draveckého, tomu se ale s řízným obráncem nechtělo pouštět do křížku.

Litvínov měl v úvodu závěrečné části šanci snížit, ale nedokázal využít dvojnásobnou početní výhodu o délce 50 vteřin. Alespoň gól útěchy vstřelil v 52. minutě rychlou střelou z pravého kruhu Válek. Poté si málem Petrásek srazil puk do vlastní branky, naštěstí včas stihl zaklapnout betony. Domácí se poté sice ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale Třinečtí si závěr utkání bez problémů pohlídali.

42. kolo hokejové extraligy
HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:4, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 52. Válek (V. Hübl, Lukeš) - 8. Kane (Dravecký, Irgl), 12. Petružálek, 15. Adamský z trest. střílení, 18. M. Doudera (Hrňa). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 7:10, navíc Z. Sklenička (Litvínov) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 4320.
Litvínov: Janus (21. Petrásek) - Gula, Kubát, T. Pavelka, K. Pilař, F. Pavlík, Z. Sklenička, od 30. navíc Kokeš - M. Hanzl, V. Hübl, Lukeš - Jurčík, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Válek, Trávníček - Martynek, K. Reichel, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Třinec: Hrubec - Nosek, Galvas, Krajíček, Hrabal, Jank, M. Doudera - Dravecký, Cienciala, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - Klimenta, Špirko, Jašek. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Reklama

Související témata: