Hlavní obsah

Emoce a zápas ve stylu play off. Sparťan Řepík se chtěl před Tygry ukázat

Praha

Hokeji se Michal Řepík vyučil na Spartě, titul v extralize slavil v minulé sezóně v Liberci. Po návratu z Ruska, kde musel přerušit angažmá kvůli operaci ramene, se rozhodoval, kam zamíří. Pod Ještěd? Ne, vyhrála Praha. V pátek se ve sparťanském dresu postavil Tygrům, současným vládcům Tipsport extraligy. Ti nakonec padli po nájezdech 3:4. Hostující fanoušci před vyhecovaným zápasem skandovali Řepíkovo jméno. „Nevěděl jsem, co od toho očekávat, ale tohle mě potěšilo. Chtěl bych jim poděkovat,“ řekl po utkání sparťanský útočník, který vstřelil první gól páteční bitvy.

Foto: http://www.hcsparta.cz

Hokejový útočník Michal Řepík v dresu pražské Sparty.

Článek

Vedli jste o dva góly, pak jste tři dostali. Jak jste prožíval utkání?

Těžký zápas, oni mají výborný tým, vedou tabulku. Vedli jsme 2:0, ale udělali jsme dvě chyby a oni srovnali. Potom šli do vedení, ale zaplať pánbůh, že nám tam spadnul jeden odražený puk.

Čtyři sekundy před koncem druhé třetiny Liberec srovnal na 2:2, trochu šok pro vás, souhlasíte?

Dva góly jako přes kopírák, udělali jsme chyby. Škoda, čtyři vteřiny před koncem si tohle nemůžeme dovolit. Tohle jsou zápasy ve stylu play off, které nás budou čekat, musíme se zlepšit.

Byl to podle vás už zápas ve stylu vyřazovacích bojů?

Jo, mají výborný tým, celou sezónu to prokazují. Byly tam emoce, bylo to jako play off. S tím, že v Lize mistrů hrajeme proti těžkým soupeřům, ještě potřebujeme sbírat body v extralize, tak pro nás už je každý zápas jako play off.

Na druhé straně Liberec, bylo o to utkání více vyhecované?

Je to vyhrocený i tím, že loni hrály oba týmy proti sobě finále, navíc jsou kousek od sebe. Diváci jezdí na zápasy, zajímá je to.

Jak bylo vám, když jste viděl liberecké dresy na druhé straně?

Ze začátku to bylo zvláštní, pětadevadesát procent kluků znám, vyhráli jsme titul. Po prvním střídání to bylo ale v klidu, snažil jsem se soustředit na sebe, abychom udělali dobrý výsledek.

To se povedlo, navíc vy jste dal první gól utkání...

Trochu to ze mě spadlo, potřeboval jsem už gól, dlouho jsem žádný nedal. Doufám, že teď už se rozjedu.

Sparta a Liberec, to jsou peprné souboje. Je pro vás těžké být na druhé straně?

Jo, ale hraju za Spartu. Snažil jsem se je porazit, ukázat se, měl jsem motivaci. Chtěl jsem pomoct týmu, abychom vyhráli.

Reklama

Související témata: