Hlavní obsah

Bek Trončinský odchází na hostování do Pardubic

Obránce Marek Trončinský se stal novou posilou hokejistů Pardubic. Dynamo jej získalo z Mladé Boleslavi na hostování do konce dubna a s možností prodloužení jeho angažmá i na delší dobu. Za poslední celek extraligové tabulky nastoupí Trončinský už v dnešním utkání 43. kola na ledě vedoucího Liberce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Trončinský, ještě v dresu Boleslavi, v souboji se Zbyňkem Irglem z Třince.

Článek

"Čeká nás velmi náročný závěr sezony a hledali jsme zkušeného obránce. Marek Trončinský splňuje naše požadavky, v extralize odehrál skoro pět set utkání a působil i v Kontinentální hokejové lize. Marek, od kterého si slibujeme důraz a jistotu v defenzivě, dokáže podpořit i útok," uvedl na oficiálních stránkách pardubického klubu generální manažer Dušan Salfický.

Osmadvacetiletý Trončinský si v této sezoně připsal v 37 zápasech extraligy 17 bodů za dvě branky a 15 asistencí. Odchovanec Ústí nad Labem, který má na kontě i 15 startů v české reprezentaci, celkem sehrál v nejvyšší soutěži za Kladno, Liberec, Třinec a Mladou Boleslav 451 utkání. Zaznamenal v nich 146 bodů za 32 gólů a 114 přihrávek. V KHL působil v letech 2012 až 2014 v barvách Chanty-Mansijsku a Slovanu Bratislava.

Reklama

Související témata: