Hlavní obsah

Trenér říkal, ať střílíme, že se tam něco odrazí. A vyšlo to, raduje se olomoucký Herman

Olomouc

Hokejisté Olomouce po výhře v Pardubicích zdolali v 43. kole extraligy i Karlovy Vary 3:2 po prodloužení a získali další dva důležité body v boji o únik od baráže. Výborným výkonem a jedním gólem k úspěchu přispěl i útočník Jakub Herman.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Olomoučtí hokejisté se radují z gólu. Ilustrační foto.

Článek

Vyhráli jste, takže asi velká úleva?

To jo. Bylo to strašně těžké. Věděli jsme, o co hrajeme. Dva body jsou zlaté. Začali jsme výborně, měli nějaké šance, ale pak jsme zase dvakrát dotahovali. Třetí třetinu jsme však hráli parádně. Vyhrát jsme si zasloužili.

Gólem na 2:2 jste zápas poslal do prodloužení. Jak jste klíčovou situaci viděl?

Bylo to v přesilovce čtyři na tři. Puk se ke mně odrazil, já byl sám před gólmanem, neváhal jsem dorážet, zkusil jsem to a vyšlo to.

Gólů jste mohl dát více...

Ano. V první třetině i v prodloužení. Jsem však rád i za ten jeden. V poslední době mi to do brány moc nepadalo. Třeba se to teď zlomí.

Závěr základní hrací doby byl neskutečně hektický. Téměř dvě minuty jste hráli tři proti pěti. Co k tomu říct?

Bylo tam nějaké vyhození přes mantinel, pak sporné seknutí. Kdyby neměl zlomenou hokejku, nepískalo se. Bohužel. Oslabení berou strašně moc sil. Na druhé straně, dohrávali jsme na tři pětky a to jste zase ve větším tempu. Naštěstí jsme to ubránili.

Zatímco soupeř v početní výhodě selhal, vy jste svoji poslední přesilovku proměnili. Trenér si před ní vzal oddechový čas. Co vám říkal?

Ať střílíme. Při hře čtyři na tři je hodně prostoru. Určitě prý se tam něco odrazí. Míra Holec se pak do toho parádně opřel a trefil přesně.

Zápasy s dvěma posledními celky tabulky jste zvládli, byť vždy za dva body?

Šest bodů by bylo lepších. Na druhé straně, v naší situaci musíme být rádi za každý. Čtyři body jsou určitě lepší než nic. Je dobře, že jsme se soupeřům pod námi vzdálili.

Co desátá příčka, která zaručuje předkolo play-off? Na tu nemyslíte?

Ale ano. Pořád je před námi ještě spousta zápasů. Vše zůstává otevřené. Doma máme třeba Zlín, Plzeň. Máme dál o co hrát.

Reklama

Související témata: