Hlavní obsah

Hokejisty Třince posílí útočník Netík, do Sparty se vrací Hlaváč

Třinec

Třinečtí Oceláři získali krátce před uzávěrkou přestupů zvučnou posilu do útoku. Na hostování do konce sezóny přichází hráč Sparty Tomáš Netík. „Tomáš je střelec s výborným zakončením a čichem na góly. V Champions Hockey League letos vstřelil v šesti zápasech šest branek. S jeho osobou přichází do týmu nová krev. Věříme, že přinese do našeho týmu oživení a pozitivní impuls. Měl by být i důležitým článkem do týmové mozaiky pro play off,“ vysvětlil angažování čtyřiatřicetiletého forvarda sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Útočník Tomáš Netík na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Bývalý reprezentant má bohaté zkušenosti z Kontinentální hokejové ligy. Ve čtyřech klubech (CSKA Moskva, Lev Poprad, Nižněkamsk a Slovan Bratislava) odehrál celkem 220 zápasů, během kterých si připsal 99 kanadských bodů. Před minulou sezónou se vrátil do Sparty, kde podepsal dlouhodobý kontrakt a patřil k finančně nejlépe ohodnoceným hráčům. Prodělal však několik zranění a prakticky po celou dobu angažmá se mu nepodařilo získat pevné místo v prvních dvou formacích.

I proto za Spartu odehrál v extralize jen 20 utkání. „Měl jsem několik zranění a to ovlivnilo moji pozici na Spartě. I přesto se mi nikam moc nechtělo, nabídky jsem dokonce průběžně odmítal. Ovšem kontakt z Třince změnil můj pohled na tuto situaci. Jde o top klub, kde je šance bojovat o titul," řekl Netík, který osobně v hledišti sledoval i nedělní nevídaný debakl Ocelářů na Spartě.

„Už jsem to párkrát v kariéře zažil. To se někdy v hokeji stane a to i vynikajícímu mančaftu. Teď se to stalo Třinci, ovšem nic to nemění na faktu, že je to špičkový klub a věřím, že to zase brzy dokážeme," doplnil Netík.

Hlaváč se vrátí do Sparty

Pražany naopak stejně jako v závěru minulé sezóny posílí jiný zkušený forvard Jan Hlaváč. Čtyřicetiletý Hlaváč, který trvale žije v zámoří, se k týmu Pražanů připojil podobným způsobem již loni. V závěru základní části sezóny nabral zápasové tempo díky působení v prvoligových Benátkách nad Jizerou, kde dal čtyři góly za tři utkání, ale i v prvním týmu Sparty.

S tou pak postoupil až do finále, v němž Pražané nestačili na Liberec. Hlaváč nasbíral v základní části sedm bodů (3+4) v pěti zápasech, dalších šest (2+4) přidal ve 14 bitvách vyřazovací části.

"Honza se připojí k týmu v dohledné době. Samozřejmě bude potřeba, aby se dostal do tréninkového a zápasového rytmu, ale počítáme s tím, že by stejně jako v minulé sezóně měl být zkušeným hráčem, který rozšíří náš tým v klíčové fázi sezóny," nastínil kouč Sparty a zároveň sportovní manažer Jiří Kalous.

Připustil, že Sparta v rámci finančních možností klubu uvažuje vedle angažování Hlaváče ještě o dalším posílení. "Dlouhodobě monitorujeme hráčský trh a ušetřené finanční prostředky z Tomášovy smlouvy do konce tohoto ročníku můžeme využít na případné posílení. Vedeme konkrétní jednání," uvedl Kalous.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice