Hlavní obsah

Tradiční sparťanská předehra! Pražané poosmé vzdávali hold

Hokejový souboj mezi Spartou a Olomoucí měl slavnostní předehru. Ceremoniál, ve kterém Sparta, už poosmé v historii, vzdala hold složkám integrovaného záchranného systému, tedy vojákům, hasičům, policistům a záchranářům. Tisícovky zástupců těchto složek také zaplnily ochozy pražské O2 areny. Jak slavnostní ceremoniál vypadal, na to se podívejte v následujícím videu.

Sparta vzdává holdVideo: Sport.cz

 
Článek

Každá složka integrovaného záchranného systému na slavnostní ceremoniál nominovala své legendy. Ty před zápasem nastoupily na plochu O2 areny. Po jejich boku legendární hráči Sparty.

Armáda nominovala brigádního generála Emila Bočka, posledního pilota RAF žijícího v Čechách, který se zapojil do bitvy o Británii.Hasiči ředitele Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Zdeňka Nytru (ze závažných rodinných důvodů nakonec na ceremoniálu chyběl). Policisté Jiřího Koláře, nejdéle sloužícího policejního prezidenta (z let 1998 - 2005) a záchranáři bývalého ředitele Zdravotnické záchranné služby hl. města Prahy, který stál u zrodu letecké záchranky a také setkávacího systému „randez vous" Františka Ždichynce.

Buly pak vhazoval armádní sportovec, trojnásobný olympijský medailista, kajakář Josef Dostál.

Reklama