Hlavní obsah

Tenhle mančaft má na to, aby zase vítězil, řekl po obnovené premiéře v Brně Brabenec

Ostrava

Hned v prvním utkání po příchodu ze slovenských Nových Zámků pomohl zkušený forvard Kamil Brabenec Kometě při porážce 2:3 v prodloužení na ledě Vítkovic asistencí k bodu. „Porážka je trochu kaňka, ale jinak jsem si to strašně moc užil,“ svěřoval se 40letý útočník Brna.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kamil Brabenec z Brna a brankář Vítkovic Patrik Bartošák.

Článek

Jaký byl z vašeho pohledu návrat do Brna po šesti letech?

Užil jsem si to strašně moc. Těšil jsem se už od úterý, kdy mi Libor (Zábranský) řekl, kde a s kým budu hrát. Připravoval jsem se na to a jsem rád, že můžu být zpátky. A kdybych proměnil svou šanci ve druhé třetině, nebo kdybychom vyhráli v prodloužení my, bylo by to ještě lepší. Ta porážka je taková kaňka, protože dva body by byly lepší, ale jinak jsem vnitřně hodně spokojený a užil jsem si to.

Bodíkem jste přispěl. Byl jste u vyrovnávací branky na 2:2. To by vám mohlo i osobně pomoct v dalších kolech.

Věřím, že ano. Libor v utkání trochu přeházel lajny a z levého křídla mě poslal do centra, kde se cítím trochu lépe. Těch závěrečných deset minut ve třetí třetině s Markem Kvapilem a Hynkem Zohornou bylo úplně top, navíc se povedla i ta akce, kde jsem na sebe stáhl beky, Marek výborně našel Hynka a ten to perfektně trefil. To je jenom plus a věřím, že se to odrazí v dalších zápasech. Tenhle mančaft má na to, aby vyhrával a ani ve Vítkovicích jsme nepředvedli špatný výkon. Bohužel neproměňujeme šance.

Kometě se teď moc nevedlo. V jakém rozpoložení jste ji našel?

Kluci jsou v pohodě. Snažíme se hledat to dobré. I po porážce ve Vítkovicích trenéři vypíchli to dobré. Mohli jsme vyhrát a od toho se musíme odrazit. Chyby dělá každý a musíme je eliminovat, aby jich bylo co nejméně a více se tlačit do brány. Když to splníme, tak to bude dobré.

Tempu jste po příchodu ze Slovenska stačil?

Nevím, kde se to bere, ale ta slovenská soutěž není nijak fyzicky jednoduchá. Je to podobné, i ve Vítkovicích byli dneska kluci ze Slovenska. Vandas, Sloboda, Tybor, který proti mě hrál, když byl ještě v Trenčíně. To nejsou žádní žebráci. Problém mladších kluků na Slovensku je taktika, na ledě si neplní své role. V tom možná rozdíl je, ale fyzicky je to na stejné úrovni.

Reklama

Související témata: