Hlavní obsah

Dynamo rozladilo nepotrestání Flemminga a ohrazuje se proti necitlivým slovům kouče Pirátů

Pardubice

Ostrý atak chomutovského beka Bretta Flemminga ze středečního extraligového duelu odnesl zkušený obránce hokejových Pardubic Petr Čáslava otřesem mozku, nadvakrát zlomeným nosem a stále zůstává v nemocnici. Kanadský obránce za svůj faul obdržel v zápase trest do konce utkání, další suspendaci však uniknul. A vedení Dynama se rozhodnutí předsedy disciplinární komise Karla Holého podivuje.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Petr Čáslava z Pardubic odchází do kabin po zásahu od Bretta Flemminga z Chomutova.

Článek

Flemming atakoval Čáslavu loktem na obličej ve 46. minutě úterního utkání 46. kola, když se pardubický zadák snažil proniknout do útočného pásma. Čáslavu jel okamžitě pomstít spoluhráč David Tomášek a Flemming po rvačce s ním inkasoval od hlavních rozhodčích Pražáka s Pešinou 2+2 minuty a 10 minut za hrubost, pět minut a do konce utkání za napadení. Disciplinárka ale další řízení s Kanaďanem zastavila, odůvodnění Holého čtěte zde.

Pardubice ale s předsedou disciplinárky nesouhlasí. „Situaci jsme s trenéry studovali na videu i ve zpomalených záběrech, podle našeho společného názoru se jednalo o hrubý faul ze strany hráče Chomutova – útok na hlavu. Brett Flemming prokazatelně vedl pohyb zespoda nahoru a zasáhl hlavu Petra Čáslavy svým loktem," uvedl pro klubové stránky generální manažer Dynama Dušan Salfický.

Salfický: Vyjádření Šťastného bylo velmi necitlivé

„Přesně takové zákroky bychom se měli snažit vymýtit, což se podaří jen jejich důsledným posuzováním. Tím myslím tvrdým disciplinárním potrestáním. Možná se mýlím, ale toto ať posoudí každý fanoušek sám," přidává Salfický, jehož překvapila i reakce chomutovského asistenta trenéra na pozápasové tiskové konferenci.

Ten o zákroku na Čáslavu prohlásil, že jej „hodně mrzí, že došlo k nějakému šrámu, viděli jsme i zuby venku."

„Vyjádření Jana Šťastného, byť bylo ihned po skončení utkání a nemusel mít všechny dostupné informace, považuji za velmi necitlivé. Považovat dvojitou frakturu nosu a otřes mozku za šrám, to mi nepřijde vhodné. Už jen v úctě k Petru Čáslavovi se proti takovému výroku musím ohradit," dodal Salfický.

Reklama

Související témata: