Hlavní obsah

Pöpperleho výbuch odnesl kapitán Komety. Zuby naštěstí vydržely, oddechl si

Nebyl to zápas, na který bude kapitán Komety Leoš Čermák rád a dlouze vzpomínat. Jeho tým padl v rámci nedělního 48. kola hokejové Tipsport extraligy na ledě favorizované Sparty 0:4, v závěru druhé třetiny si navíc zkušený forvard prožil v zaplněné libeňské aréně hodně krušnou chvilku, když se po něm hrozivě ohnal holí brankář Pražanů Tomáš Pöpperle.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle (uprostřed) fauluje Leoše Čermáka (vlevo) z Komety. Píchl ho holí a šel předčasně do sprchy.

Článek

Sparťanský gólman vás ve 37. minutě ošklivě fauloval hokejkou a od rozhodčích obdržel trest na pět minut a do konce utkání. Jak jste viděl celou situaci?

Srazil jsem s bekem a přepadl přes Pöpperleho. Snažil jsem se zvednout. Domácí hráč mě ale znovu povalil na brankáře. Vznikla mela a pak se po mně ohnal. Dostal jsem hokejkou do obličeje. Sudí to posoudil, jak to posoudil.

Zákrok vypadal děsivě, vyvázl jste bez zranění?

Zuby naštěstí vydržely. Samozřejmě to ale nebylo nic příjemného.

V dlouhé přesilovce jste se mohli vrátit zpět do utkání. Mrzí vás hodně, že kontaktní gól nepřišel?  

Mohl to být odrazový můstek k tomu, abychom se vrátili zpět do zápasu. Přišel studenej gólman, hráli jsme dlouhou přesilovku, ale my jsme toho brankáře moc neohrozili, a to byla chyba. Přesilovky jsme hráli hodně špatně.

Zápas na Spartě se Kometě nepovedl. V čem vidíte příčiny?

Chtěli jsme navázat na vítězství s Pardubicemi, ale na začátku jsme hráli oslabení ve třech, rychle v něm inkasovali a to nám moc nepřidalo. Do konce první třetiny jsme pak dostali druhý gól. Proti Spartě, která je v laufu, se už zápas těžko otáčí. Po třetí brance už Sparta zápas kontrolovala.

Porážka na Spartě je pro Brno další komplikací směrem k přímému postupu do play off. Nemáte strach, že vypadnete z první šestky?

Strach, nestrach. Potřebujeme se hlavně zvednout, protože do konce chybí už jen pár zápasů. Čekají nás těžcí soupeři, my však musíme udělat nějakou vítěznou sérii, abychom se psychicky nastartovali na play off.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice