Hlavní obsah

Kalkulačku nemáme, ale šestka je lákavá, vyhlíží chomutovský gólman Laco šlágr v Brně

Chomutov

Jedním z pilířů chomutovských Pirátů je po celou sezónu brankář Ján Laco. Tým na něj hodně spoléhá i ve finiši základní části hokejové extraligy. V úterý čeká na Chomutov v rámci předposledního 51. kola klíčový duel o šestou příčku a přímou účast ve čtvrtfinále na ledě Komety Brno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Chomutova Ján Laco.

Článek

Při zápase ve Zlíně jste měl zdravotní problémy. Už jste naprosto v pořádku?

Ano, jenom mi tam během utkání ošetřili prst na ruce a po jednom střídání, kdy tam šel Tomáš Král, jsem se vrátil do branky. Takže necítím žádné omezení. Škoda, že jsme ve Zlíně prohráli na nájezdy, ale rychle jsme se otřepali, a jsem rád za tříbodové vítězství nad Mladou Boleslaví.

Jak vidíte současnou formu Chomutova?

Sezóna je dlouhá. Ze začátku jsme dávali hodně gólů, ale taky jich hodně dostávali. Ne vždy nám vyšla obranná hra. Nyní se snažíme o kvalitní defenzívu. Kluci mi vzadu pomáhají.

Situace se vyvinula tak, že boj o elitní šestku máte stále ve svých rukách.

Posledních pět nebo šest zápasů už se hraje s nádechem play off. Samozřejmě bychom chtěli proniknout do šestky. Jestli se to podaří, může naznačit nebo možná i rozhodnout úterní zápas v Brně. Pojedeme tam v plné síle a s vědomím, že oběma týmům jde o to, jakým směrem se bude sezóna dál ubírat. Přímá účast ve čtvrtfinále je lákavá.

Co očekáváte od zápasu v Brně?

Dobrý hokej, vyprodaný stadión. Nikdo se asi nebude moc hnát do útoku, zodpovědnost je veliká. Kometa vyhrála v Liberci a zaslouží si respekt. Do jejich kuchyně ale nevidíme, proto se spíše zaměřujeme sami na sebe. A nemáme ani kalkulačku, abychom počítali, jaké jsou varianty v případě různých výsledků.

Každopádně se blíží vyřazovací část extraligy a Chomutov v ní bude startovat podruhé po sobě. Jaká je nálada v kabině?

Každý hokejista se na to těší. Jedině play off je pro všechny týmy, které se do něj probojují, správným vrcholem sezóny.

Reklama

Související témata: