Hlavní obsah

Spartě stále patří, teď jde proti ní. Za předkolo položím život, říká útočník Plzně

Praha

Pro celou hokejovou Plzeň to večer bude mimořádně důležitý zápas. Buď, anebo. Bod uhraný na Spartě posune Západočechy do předkola play off, porážka a zároveň triumf Zlína či Olomouce za tři body naopak znamená pád do skupiny o umístění. Ještě pikantnější ale bude souboj v libeňské O2 areně pro útočníka Indiánů Martina Procházku.

Foto: Milan Podpera, www.hcskoda.cz

Plzeňský útočník Martin Procházka.

Článek

Třiadvacetiletý forvard je totiž sparťanským odchovancem, stálé místo v prvním týmu Kalousova výběru ale nemá, a tak v probíhající sezóně po 17 odehraných zápasech v dresu Pražanů pendluje po hostováních. Nejprve v prosinci a lednu v Liberci, poslední lednový den pak rodáka z Roudnice nad Labem získala do konce sezóny Plzeň.

„Na Spartě to pro mě bude hodně emotivní a těžké. Doufám, že si na ledě nespletu dresy," hlásí Procházka v rozhovoru pro facebookový kanál plzeňského klubu. „Takhle důležitý zápas jsem ještě nezažil. Bude to premiéra a doufám, že vítězná," pokračuje útočník, jenž v osmi zápasech za Indiány vstřelil tři branky a přidal stejný počet asistencí.

Před rozhodující bitvou na ledě svého mateřského klubu se cítí nabuzený. „Trenéři nás ale asi budou muset trošku krotit, protože do toho půjdeme po hlavě. Budeme si muset dávat pozor na fauly, Sparta má totiž výborné přesilovky. Když budeme hrát v plném počtu, můžeme uhrát dobrý výsledek," věří si Procházka.

„Půjde o všechno a hrozně se na to těším. Na druhou stranu vím, že to bude hodně těžký. Na ledě ale položíme život, abychom předkolo udělali," slibuje člen druhé útočné formace Západočechů.

Kdo si jako poslední tým zajistí účast v předkole?
Plzeň
56,2 %
Zlín
29,2 %
Olomouc
14,6 %
Celkem hlasovalo 4634 čtenářů.

Reklama

Související témata: