Hlavní obsah

S Kometou bude série líbivější a hokejovější. Budou padat góly, předvídá Bednář

Hradec Králové

V bitvách s Litvínovem se ukázal jako správný lídr. Čtyřicetiletý veterán Jaroslav Bednář byl v sérii se Severočechy s bilancí 1+6 nejproduktivnějším hokejistou Hradce, který poprvé v historii proklouzl mezi nejlepší čtyřku extraligy. Kapitán Mountfieldu věří, že jeho tým v semifinále play off potrápí i silnou brněnskou Kometu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký kapitán Jaroslav Bednář.

Článek

Do úvodní bitvy s Kometou zbývá už jen pár hodin. Jaká je nálada v hradecké kabině?

Řekl bych, že výborná. Postupem přes Litvínov jsme splnili první a dá se říct i nejtěžší krok. Měli jsme teď docela dost času na regeneraci a doladění určitých věcí. Už se těšíme se na první zápas.

Spadl vám kámen ze srdce, že Hradec konečně prorazil brány semifinále?

Párkrát jsme se o tom bavili s klukama v kabině. Spadl z nás ten povinný krok zlomit konečně čtvrtfinále. Tahali nás tady lidi, kterým bych chtěl hrozně moc poděkovat. Postoupili jsme zaslouženě a teď si to budeme jenom užívat. Půjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, jak to dopadne.

Předsezónní cíl v podobě semifinálové účasti jste splnili. Proti Kometě tedy můžete hrát uvolněněji.

Doufám, že tomu tak bude. Ale nesmíme se uspokojit, je potřeba jít za dalším krokem. Jít si pro titul, o kterém se samozřejmě teď nikdo nebaví, ale je to v hlavách a srdcích každého hráče.

Může Hradec letos dojít až do vysněného finále?

Mužstvo, které tady je, má obrovskou kvalitu. Jde jen o to, jak k tomu přistoupíme, abychom táhli za jeden provaz a nechali na ledě všechno. Budeme chtít Brno přehrát, ale je to doopravdy vše o tom přístupu.

Co čekáte od série s Kometou?

Bude asi hokejovější a pro fanoušky i líbivější než s Litvínovem. Brno má mraky technických útočníků. Mohlo by padat víc gólů.

V čem je největší síla brněnského týmu?

Celé mužstvo je vyvážené. Mají dobrou ofenzívu i defenzívu s výborně chytajícím brankářem. Musíme se připravit na všechny hráče, ne pouze na jednotlivce.

Co bude sérii rozhodovat?

Bojovnost a větší hlad po vítězství.

Cítíte, že to bude i velký souboj brankářů?

Bude to hodně o gólmanech. O Patrika Rybára se opíráme, drží nás celou sezónu. Stejně tak je to v Brně u Marka Čiliaka.

Co jste říkal na čtvrtfinálové výkony Komety, která velmi překvapivě ve čtyřech utkáních vyřadila favorizovanou Spartu?

Samozřejmě tohle překvapilo každého. Zvlášť když Sparta skoro v každém zápase vedla o dva góly. Kometa ukázala obrovskou vnitřní sílu, když dokázala tolik utkání zvrátit. Nebude to nic lehkého. Víme, že máme před sebou velice těžkého soupeře.

Vám osobně se na Brno v této sezóně docela daří, v posledním vzájemném duelu jste Čiliakovi vstřelil gól a u dalších dvou asistoval. Čím si to vysvětlujete?

Nevím, hraje se mi proti ní dobře. Asi je to soupeřovým stylem hokeje. Hraje hodně ofenzívně. Má sice dost silových obránců, ale někdy se vám prostě hraje proti někomu dobře, proti jinému zase hůř. Letos mi to sedlo.

Hradec v Brně během čtyř sezón ještě ani jednou nevyhrál. V čem vidíte příčinu?

Těžko říct, ale my jsme třeba v letošní základní části taky v Litvínově nevyhráli ani jednou a ve čtvrtfinále tam najednou udělali dva zápasy. Stát se může všechno. Nevím, čím to je, jestli těmi fanoušky, nebo zda jsme k těm zápasům nepřistupovali tak, jak jsme měli. Ale zase doma na ně hrát umíme.

Hradec si vůbec poprvé zahraje semifinále extraligy. Cítíte ze strany fanoušků větší natěšení než obvykle?

Nedělám rozdíly, jestli hrajeme semifinále. Město hokejem žije, atmosféra je cítit na každém kroku. V obchodě, restauracích, prostě kamkoliv se tady pohnete, tam lidi hokejem žijí. Je to tady po celou sezónu, nejen v play off.

Vyhraje první semifinálový duel play off Hradec Králové, nebo Kometa Brno?
Hradec
28,2 %
Brno
71,8 %
Celkem hlasovalo 1351 čtenářů.

Reklama

Související témata: