Hlavní obsah

Hattrick neřeším! Řezníčkovi ale poděkuju, že mě něco dobrého naučil, slíbil Němec

Čestmír FolkSport.czPrávo

Po Josefu Řezníčkovi je historicky teprve druhým bekem, jemuž se podařilo v utkání play off české extraligy zaznamenat hattrick. Obránce Ondřej Němec výrazně přispěl k hladkému triumfu hokejistů Komety (8:0) v nedělním třetím semifinálovém duelu s Hradcem Králové.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autor hattricku Ondřej Němec z Brna.

Článek
Fotogalerie

Řezníček byl před lety vaším parťákem v Karlových Varech. Ozvete se mu teď?

Musím mu napsat. Poděkuju mu, že mě něco dobrého naučil. Jinak ale svoje tři góly moc neřeším. Důležité je, že jsme vyhráli a udělali další krok na cestě za svým cílem, jímž je postup do finále.

Už jste někdy v minulosti na hattrick dosáhl?

Snad jen v sedmé třídě ještě v rodné Třebíči, pokud si dobře pamatuju. To už je hodně dávno.

Srazili jste tímto vítězstvím Hradecké do kolen?

Tak to určitě ne. Byl to jen jeden zápas a je v podstatě jedno, jestli vyhrajete 8:0 nebo 1:0. Na rozdíl od druhého hradeckého utkání nám tam napadalo skoro všechno. I díky přesilovkám, které jsme trochu změnili a mimořádně se nám tentokrát dařily. Vedeme 2:1, ale v pondělí se bude hrát zase nanovo a my musíme být opět dobře nachystaní. Toto vítězství beru spíš jako poděkování našim neskutečným fandům, kteří nás podporovali v průběhu sezóny i v době, kdy se nám moc nevedlo. Je úžasné hrát v takové atmosféře, všichni si to moc užíváme.

Zdálo se, že jste nepolevili v koncentraci ani při vysokém vedení...

Je to tak. Nechtěli jsme si přivodit žádné komplikace a taky jsme si moc přáli, aby náš brankář Čiliak oslavil 27. narozeniny vychytanou nulou. Zasloužil si ji, byl opět skvělý. Společně teď vypijeme láhev vína, kterou jsem obdržel pro nejlepšího hráče střetnutí.

Po prohře ve druhém zápase v Hradci jste prý praštil vzteky hokejkou tak silně, že jste si přivodil zranění nad okem. Je to pravda?

Ano. Odměnila se mně takovou fackou. Možná jsem ji potřeboval. A když to pomohlo, budu to muset asi dělat častěji. (úsměv).

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice