Hlavní obsah

Vstupenky na finále stojí v Brně přes tisícovku. Hnus! rozčilují se mnozí fanoušci Komety

Brno

Ceny vstupenek, které stanovila hokejová Kometa na domácí finálové zápasy extraligy s Libercem, vyvolaly rozporuplné reakce. 1250 korun za sedadlo a 850 na stání připadá mnohým brněnským fanouškům příliš. Vždyť v Liberci lze zhlédnout rozhodující utkání nejvyšší soutěže za 380 korun.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušek Brna se raduje, Kometu čeká bitva o titul.

Článek

Výše ceny lístků na duely o titul je proti sérii se Zlínem před třemi lety téměř dvojnásobná. „Je to hnus! Je vidět, jak si vedení Komety váží věrných fandů, kteří chodí na hokej celou sezónu. Kdo z nich je teď schopen v jejím závěru platit takové sumy?" položil řečnickou otázku Antonín Musil z brněnských Tuřan.

„Totální neúcta k fanouškům. Chápu, že je potřeba využít enormního zájmu a nízké kapacity brněnské haly. I byznys by měl mít však nějaké meze slušnosti," přidal se další z příznivců Komety. Souhlasí i mnozí další.

Jsou však i takoví, kteří krok vedení Komety chápou. „Všude ve světě si fanoušci za nejdůležitější sportovní utkání připlatí. A pokud tím přispěju i na výstavbu nového stadiónu za Lužánkami, nemám s tím problém," tvrdí kupříkladu Tomáš Kříž.

Zábranský nastavené ceny obhajuje

Libor Zábranský, šéf a zároveň i kouč Komety, ceny vstupenek hájí. „Jejich výše koresponduje s náklady spojené s účastí v play off. Čím výš klub projde, tím víc pochopitelně stoupají. A navzdory velkým jménům, která jsme loni v létě do mužstva přivedli, jsme vstupné ani permanentky na základní část extraligy nezdražili," hájí se.

Zábranský se podivuje, proč tak málo fanoušků využilo možnosti zakoupit si celosezónní permanentní kartu. „Při daném počtu odehraných zápasů v play off přijde jejich držitele sezení v průměru zhruba na 400 korun na jedno utkání a stání na 200 korun. Je otázka, proč tak málo našich příznivců této zvýhodněné nabídky využilo. Každopádně věřím, že všichni naši fanoušci budou i nadále stát za týmem a podpoří Kometu v tak významné sportovní události, jakou je účast ve finále extraligy," vzkázal na webových stránkách klubu Zábranský.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice