Hlavní obsah

Kratěna pokračuje v kariéře, bude i nadále hrát za Plzeň

Plzeň

Hokejový útočník Ondřej Kratěna pokračuje v kariéře. Kapitán extraligové Plzně, který v příštím týdnu oslaví čtyřicetiny, se dohodl s vedením Škody na nové roční smlouvě. Západočeši potvrdili setrvání jedné ze svých klíčových opor na klubovém webu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Svoboda (vlevo) a Ondřej Kratěna z Plzně se radují z gólu proti Liberci.

Článek

Kratěna, jenž v Plzni působí od příchodu ze Sparty v roce 2011, zvažoval po čtvrtfinálovém vyřazení od Liberce, že hráčskou dráhu zakončí. "Musím uklidnit naše fanoušky. Ondra chce pokračovat a ze vzájemného rozhovoru vyšlo, že má ještě velkou chuť do dalšího roku. Bude tak i nadále pokračovat v našem dresu," uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Podpis jen formalitou

Ačkoliv ještě nedošlo k podpisu kontraktu, půjde podle Vlasáka o pouhou formalitu. "Ondra byl v základní části jedním z našich nejproduktivnějších hráčů a v play off znovu ukázal, že mužstvo dokáže táhnout. Očekávání tedy zůstávají stejná," ujistil Vlasák, že tým chce na Kratěnu nadále spoléhat.

Držitel bronzu z mistrovství světa 1997, který je zároveň s osmi tituly extraligovým rekordmanem a k historicky prvnímu primátu dovedl před čtyřmi lety i Plzeň, nastoupil v základní části aktuální sezony do 47 zápasů a připsal si 26 bodů (11+15). V 11 bitvách vyřazovacích bojů byl pak s dalším forvardem Jakubem Lvem nejproduktivnější dvojicí Indiánů. Oba shodně zaznamenali 11 bodů díky čtyřem gólům a sedmi asistencím.

Reklama

Související témata: