Hlavní obsah

Baránek uchoval Varům naději. Tyhle body nás hrozně nakopnou, tvrdí mladý bek

Pardubice

Balancovali nad propastí, přesto karlovarští hokejisté dvě kola před koncem baráže výrazně posílili naději na setrvání v nejvyšší soutěži. Důležitou tříbodovou výhru v Pardubicích vystřelil Západočechům v 53. minutě obránce Marek Baránek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Viktor Baldajev z Karlových Varů se raduje z branky proti Pardubicím.

Článek

„Už jsem dal jeden náhodný gól nedávno v Budějovicích. Ale za tenhle jsem strašně šťastný," rozplýval se Baránek po své druhé a ohromně důležité trefě v letošní baráži. „Bylo to těžké utkání po psychické stránce. Měli jsme tady nůž na krku a museli za každou cenu vyhrát," oddechl si hostující kapitán Václav Skuhravý.

Svěřencům Jana Tlačila znovu nefungovaly přesilovky, v jejichž využití jsou v prolínací soutěži nejhorší ze všech mužstev. V závěru první třetiny navíc inkasovali z hole Petra Chaloupky, přesto se na jejich hokejky nervozita nevkradla. Ve 36. minutě srovnal střelou k levé tyči Viktor Baldajev a v závěrečné části dokonal obrat právě mladý Baránek. Dvaadvacetiletý bek pláchl při vlastním oslabení obráncům a chladnokrevně prostřelil gólmana Růžičku.

„Bylo už jen šest minut do konce a my museli brát tři body. Zkoušeli jsme to tedy dopředu i v oslabení. Tonda Dušek výborně vypíchl puk, nahrál mi a já jel úplně sám. Tyhle body nás hrozně nakopnou," myslí si Baránek.

Janecký: Po gólu Baránka jsme šlapali vodu

V kabině Dynama vládl pochopitelně smutek. V případě výhry v základní hrací době mohli Pardubičtí utéct svému dnešnímu soupeři v tabulce na šest bodů a udělat tak velký krok k záchraně. „Rozhodl obdržený gól při naší přesilovce. Vary to pak měly jasně pod kontrolou. My jsme šlapali vodu a jen díky Růžičkovi v brance to skončilo jen 1:2," posteskl si asistent trenéra Otakar Janecký.

Blízko návratu mezi elitu je po úterním desátém kole Jihlava, jež triumfovala v Českých Budějovicích 3:2. Dukla má před druhými Pardubicemi, na které se však dotáhly Karlovy Vary, pětibodový náskok. Pokud v pátek získá doma s Energií alespoň bod, po dvanácti letech si znovu zahraje extraligu.

Reklama

Související témata: