Hlavní obsah

Hokejový obránce Trončinský bude pokračovat v Pardubicích

Pardubice

Hokejový obránce Marek Trončinský bude i nadále působit v Pardubicích. Dynamo získalo osmadvacetiletého odchovance Ústí nad Labem na konci ledna na hostování z Mladé Boleslavi a nyní se s ním dohodlo na nové smlouvě.

Foto: HC Dynamo Pardubice, Twitter

Marek Trončinský v dresu Pardubic.

Článek

"Slibujeme si od něj, že bude tím ofenzivním obráncem, který nám pomůže ve speciálních formacích, jako jsou přesilovky. V závěru minulé sezóny ukázal, jak platným hráčem je," uvedl v tiskové zprávě klubu generální manažer Pardubic Dušan Salfický.

Trončinský byl nejproduktivnějším hráčem baráže, v které Pardubice uhájily účast v nejvyšší soutěži. Ve 12 zápasech k tomu pomohl bývalý hráč Kladna, Liberce, Třince a Chanty-Mansijsku a Slovanu Bratislava v KHL 13 body za dvě branky a 11 asistencí. Předtím v extralize v 16 utkáních za Dynamo nasbíral 15 bodů za dvě trefy a 13 přihrávek.

"Je hokejistou v nejlepších letech. Je kreativním hráčem s výborným bruslením a rozehrávkou. Umí řídit přesilovky, dokáže podpořit útok. Pokud dokáže svou tvořivou hru uzpůsobit situaci a důležitosti zápasu, tak je nesmírně platným hráčem. Je pro nás velikou výhodu, že u nás zůstává," pochvaloval si setrvání lednové posily sportovní manažer Pavel Marek.

Trončinský zvažoval i zahraniční angažmá a chce si o něj říct v dresu Pardubic a také se pokusit o návrat do české reprezentace. "Chce se ještě prosadit v extralize a pak si říci o kvalitní angažmá v cizině. Vítáme tento přístup, nikam se necpe ven a chce se ukázat u nás. Bude na očích i trenérům národního týmu, potenciál reprezentovat má," podotkl Salfický.

V extralize měl v současné době Trončinský jasno, že chce hrát v Pardubicích. "V České republice jsem neřešil, že bych hrál jinde, moc se mi tu líbí. Zachránili jsme Pardubicím extraligu a vše jsem směřoval k dohodě s Dynamem. Doufám, že nová sezóna bude lepší, že ji chytneme za správný konec a budeme bojovat o play off," uvedl produktivní zadák, který v národním týmu sehrál 15 zápasů.

Dynamo si bek, který má na kontě v extralize celkem 467 utkání a 161 bodů za 34 gólů a 127 asistencí, během tříměsíčního angažmá oblíbil. "Všechno tu funguje, vše má řád, město je pěkné. Kluci v kabině jsou super, všechno mi vyhovuje. Jsem zde spokojený po všech stránkách," dodal Trončinský.

Reklama

Související témata: