Hlavní obsah

Vsetín dál jedná a věří, že hokejovou extraligu ve městě udrží

Vsetínský hokejový klub stále nemá jistotu, zda bude moci pokračovat v nejvyšší soutěži. Už za pět dnů přitom může být jasné, jestli šestinásobný český mistr obdrží licenci pro start v příštím ročníku extraligy, anebo mu Asociace profesionálních klubů (APK) účast kvůli vysokým dluhům nepovolí. Podle dostupných informací dluhy přesahují 30 miliónů korun.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto.

Článek

Vsetín bojuje s časem. Nejpozději do 20. června musí hokejovým orgánům předložit dokumenty, že vyrovnal veškeré pohledávky hokejovým subjektům, případně bankovní garance, že se tak stane. Pokud se to klubu nepovede, nedostane licenci a jeho místo v extralize patrně zaujme Ústí nad Labem, které se Vsetínem prohrálo boj o nejvyšší soutěž v baráži.

Představitelé klubu šetří slovy. Veřejnost na Vsetínsku zatím jen ujišťují, že vyvíjejí maximální úsilí. "Veškeré kroky, které provádíme, směřují k tomu, abychom požadavky Asociace profesionálních klubů včas splnili," řekl dnes ČTK Jiří Čunek, starosta Vsetína a zástupce vlastníka klubu, který se neúspěšně pokoušel prodat majoritní podíl ruské společnosti Atlantik. Ta ze slíbených 900 tisíc dolarů zaplatila jen třetinu.

Několik hráčů už odešlo

Z kuloárů se však ke vsetínským fanouškům i přesto nesou mírně optimistické zprávy. Podle některých zdrojů klub do požadovaného termínu klíčové závazky skutečně uhradí a splní tím podmínky, které stanovila APK. Na konkrétní informace je ovšem vsetínské vedení skoupé. "Já věřím, a děláme pro to vše, že to zvládneme. Počkejme ale do dvacátého," nechtěl předjímat ani ředitel Oldřich Štefl. Ortel APK vynese na svém zasedání 23. června.

Na tým existenční boj zatím nedoléhá. Čtyřiadvacetičlenný kádr se pod vedením trenérů Břetislava Kopřivy a Rostislava Vlacha normálně chystá na sezonu. Zatím však chybějí posily. "Podle mě v tom není velký problém. Nějaký základ týmu tady je a ten maká naplno. Máme vytipované hráče hlavně na Slovensku, ale všichni čekáme na dvacátý červen. Od toho se bude odvíjet další průběh," uvedl Kopřiva.

Ekonomickou nejistotu však už někteří hráči nevydrželi. Lapač opustili Martin Jenáček (Litvínov), Lukáš Valko (Vrchlabí), Radim Hruška (Skalica), Richard Bauer (Mladá Boleslav) a Jiří Steiner. V kádru naopak zatím zůstal zkušený útočník Luboš Rob.

Reklama

Související témata: