Hlavní obsah

Vítkovice potvrdily příchod útočníka Lva

Ostrava

Hokejové Vítkovice potvrdily přestup, o kterém se hovořilo už od letošního extraligového play off. Ze západu Čech se na severovýchod Moravy stěhuje reprezentační útočník Jakub Lev.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jakub Lev.

Článek

Plzeňský odchovanec se v Ostravě dohodl na dlouhodobém kontraktu. „V Plzni jsem byl od šesté třídy, získal jsem s nimi v roce 2013 i mistrovský titul. Změna ale k životu patří a já se rozhodl zkusím ve Vítkovicích. Věřím, že mne to posune zase dál," svěřoval se 26letý Lev.

„Počítám s tím, že budu mít stejný úkol, jaký jsem měl v Plzni, to znamená střílet góly, případně rozdávat přihrávky. Moc se na tuto novou výzvu ve Vítkovicích těším," řekl rekordman v počtu odehraných utkání bez jediné absence. Aktuálně má Lev na kontě 312 extraligových zápasů v řadě bez jediné absence či vyřazení ze sestavy.

Zapadá do herního pojetí

„Už jsem před časem zmínil, že v otázce posilování kádru jsme šli cestou dodržení naší filozofie a koncepce s důrazem na zlepšení věcí, které nám dělaly v minulé sezóně problémy. Jakub Lev přesně zapadá do našeho herního pojetí, navíc je to bojovný typ, který umí být produktivní. Vše do sebe v tomto směru zapadá," řekl na adresu útočníka, který si výkony v letošní sezoně řekl o nominaci do reprezentačního výběru, s nímž odcestoval také do dějiště letošního mistrovství světa ve Francii a Německu.

„Cíleně jsme nezveřejňovali jeho příchod dříve. Chtěli jsme dát Jakubovi prostor k tomu, aby se mohl plně soustředit na své povinnosti v reprezentaci a nemusel řešit nic jiného," podotkl vítkovický trenér Petr. „Jsem rád, že mi v tomto Vítkovice vyšly vstříc. Nyní se můžu plně soustředit na svou novou výzvu ve vítkovické organizaci," dodal Jakub Lev.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice