Hlavní obsah

Hokejové týmy z Pardubic a Jihlavy loví v zahraničí

Pardubice

Hokejisty Pardubic posílí kanadský obránce Ty Wishart, který v uplynulé sezoně hrál slovenskou extraligu za mistrovskou Banskou Bystrici. Devětadvacetiletý bek má na kontě i 26 startů v NHL.To do Jihlavy přijede zatím jen na zkoušku Nor Nicolai Bryhnisveen. Pětadvacetiletý odchovanec Valerengy Oslo začal uplynulý ročník ve finském Kärpätu Oulu a dohrál jej ve švédském druholigovém celku Tingsryds AIF. V Dukle se potká s krajanem Larsem Voldenem, gólmanem, kterého nováček extraligy získal z Trenčína.

Foto: web HC Dynamo Pardubice

Posilou HC Dynamo Pardubice se stal kanadský obránce Jacob Cardwell.

Článek

"Pokud hráč prokáže své kvality, ukládá zkušební smlouva oběma stranám, za předem jasných podmínek, podepsat dvouroční smlouvu. Neděláme to proto, že bychom nevěřili v jeho kvality, ale aby si ho mohli trenéři vyzkoušet i po lidské stránce a abychom viděli, jak zapadne do týmu, ale i do republiky," řekl webu Dukly jednatel jihlavského celku Bedřich Ščerban.

"Přece jen přichází z vyspělé evropské země a je zvyklý na jiné podmínky, než jsou u nás v ČR a na našem zimáku," doplnil Ščerban. Účastník pěti mistrovství světa i olympijských her v Soči z roku 2014 v devíti duelech za Oulu nebodoval. Za Tingsryd sehrál 37 utkání a zaznamenal 14 bodů za tři trefy a 11 asistencí.

To pardubičtí už rovnou podepisovali. "Hledali jsme hráče, který opravdu vyztuží naši obranu. Proto přivádíme dalšího kanadského zadáka. Jeho přednosti jsou hlavně v obranném pásmu, kde se proti němu těžko přechází, nejen pro jeho výborné fyzické parametry," uvedl generální manažer Dušan Salfický na webu Dynama.

Wisharta draftovalo v roce 2006 v prvním kole San Jose, v NHL se ale neprosadil a většinou hrál v nižší lize AHL. V roce 2013 odešel do Evropy a hrál v Německu, po sezoně se za Atlantik opět na krátkou dobu vrátil, ale pak nastupoval v druhé lize ve Švédsku a Německu a naposledy hrál na Slovensku.

"Je takovým čističem v obranném pásmu, máme na něj výborné reference. Viděli jsme spoustu jeho zápasů a padl nám do oka. Je mladým hráčem s perspektivou a zároveň i zkušenostmi ze zámoří i z Evropy. Slibujeme si od něj, že přitvrdí a bude dominovat naší defenzivě a té pomůže k lepším výsledkům," dodal Salfický.

Wishart je druhým Kanaďanem, kterého Pardubice angažovaly ze Slovenska. V týdnu získaly i obránce Jacoba Cardwella, který naposledy oblékal dres Nových Zámků.

Reklama

Související témata: