Hlavní obsah

Oblíbený komentátor po sedmnácti letech končí v ČT. Stal se manažerem Zlína

Dlouhá léta byl spjat s Českou televizí, kde působil jako spolukomentátor hokejových utkání, od nové sezóny už to ale nebude platit. Bývalý reprezentační útočník Martin Hosták byl jmenován novým generálním manažerem extraligového Zlína, kde nahradí odstupujícího Karla Adamíka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Nový generalní manažer zlínského hokejového klubu Martin Hosták.

Článek

„Přiznám se, že to bylo opravdu v posledních týdnech těžké rozhodování. Postupně jsem se seznamoval se současnou situací kolem zlínského hokeje a nebyl jsem z toho přehnaně optimistický. Ale na druhou stranu je to pro mě obrovská výzva, a já mám výzvy rád. A na tu práci se velmi těším," řekl Hosták pro zlínské klubové stránky.

„Byl jsem oslovený s tím, že zlínský hokej je momentálně v bodě nula, neboť odstoupil dosavadní generální manažer," pokračuje Hosták, který už si stanovil nejbližší cíle. Tím prvním je struktura organizace zlínského klubu.

„Budu rád, když se domluvím na spolupráci s odchovanci klubu, kteří jsou ve Zlíně a v hokeji toho hodně dokázali. Chceme nalézt společnou řeč a najít jim odpovídající místo v organizaci klubu. Má vize a motto zní: Pojďme společně budovat další úspěšnou éru zlínského hokeje. Má velkou tradici, velké úspěchy, ale v posledních letech měl sestupnou tendenci. Tohle je potřeba rychle změnit," prohlásil Hosták s tím, že již hovořil se zlínskými ikonami Petrem Čajánkem a Petrem Leškou.

Ruku v ruce s tím si uvědomuje, že bude potřeba sehnat sponzory nejen pro nadcházející sezónu. V roli generálního manažera totiž skončila společnost PSG. „Bez peněz se kvalitní hokej dělat nedá. Zde jsou velké rezervy. Můj první hlavní úkol zní oslovit stávající, ale i budoucí partnery, aby nám pomohli s budováním a na zlínský hokej nezanevřeli," přeje si Hosták.

Kvůli svému novému zaměstnání musí ukončit všechny své okolní aktivity kolem hokeje, včetně komentování pro Českou televizi. „To mě mrzí nejvíc. Za těch dlouhých sedmnáct let mě tato práce velmi přirostla k srdci, včetně celého pracovního kolektivu okolo ní."

Devětačtyřicetiletý Hosták, který během své hráčské kariéry nastupoval v domácí nejvyšší soutěži, švédské lize ale i v NHL za Philadelphii. Vyzkoušel se i trenéřinu, když vedl Chrudim nebo tehdy prvoligový Hradec Králové. Jednu sezónu působil i jako asistent u reprezentačního výběru do osmnácti let.

Reklama

Související témata: