Hlavní obsah

Po zklamání zvažoval konec, sparťanskou loď ale kapitán neopustí

Praha
Aktualizováno

Když jeho Sparta v polovině března vypadla už ve čtvrtfinále extraligového play off, aniž by proti pozdějším mistrům z Brna uhrála jedinou výhru, nebyl si kapitán Pražanů Jaroslav Hlinka jistý, jestli bude ve své kariéře pokračovat. A to přesto, že čtyřicetiletý hokejový útočník měl podepsanou smlouvu i na příští sezónu. Po několikaměsíčním oddechu se mistr světa z roku 2001 rozhodl, že končit ještě nehodlá a ve Spartě, s níž získal čtyři mistrovské tituly, zůstane.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jaroslav Hlinka bude i v příští sezóně oblékat dres pražské Sparty.

Článek

„Sám to znám moc dobře. Starší hráči, když dopadne sezóna dobře, tak jsou plní síly, nadšení a hráli by deset let. A když dobře nedopadne, tak se do hlav vloudí chmurné myšlenky," pousmál se nový sportovní manažer Sparty a bývalý vynikající útočník Michal Broš, který ukončil aktivní kariéru před dvěma lety.

Hlinka se do mateřského klubu vrátil před pěti lety, v minulých třech sezónách byl kapitánem týmu a jednou z klíčových postav mužstva. V základní části uplynulého ročníku nasbíral 36 bodů ve 44 zápasech. V play off přidal tři body ve čtyřech duelech, ale Spartě to na postup přes Kometu nestačilo.

„Jarda je připravený a věřím tomu, že bude lídr úspěšné sezony. Z mého pohledu se tak vyjádřil jen pod dojmem neúspěchu a rychlého konce sezóny. Od té doby jsem z jeho strany nic takového nezaznamenal," řekl Broš na čtvrteční tiskové konferenci, na které Sparta oznámila spolupráci se společnosti Kika Nábytek.

Hokejisté Sparty mají nyní volno po první části přípravy. Další část začne 17. července, kdy se k mužstvu na ledě připojí i Hlinka, jenž doposud trénoval individuálně.

Reklama

Související témata: