Hlavní obsah

Hokejisté Znojma vyjeli na led s obměněným kádrem

Se značně obměněným kádrem oproti loňské sezóně zahájili hokejisté Znojma po třítýdenní dovolené přípravu na ledě. Trenér Miloslav Hořava svým svěřencům ve vedrech zatím připravil dvoufázové tréninky pouze v úterý a ve čtvrtek, ve zbývajících dnech čeká hráče pouze jedna fáze na ledě.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Zatím máme široký kádr, několik nových hráčů přišlo na zkoušku. Do dvou týdnů ale už chci mít jasno, neboť je potřeba zapracovat nové hráče do sestavy. A pro ty, co se do sestavy nevejdou, zůstane dostatečný prostor k tomu, aby si našli nové angažmá," řekl ČTK trenér Hořava.

Na prvním hokejovém tréninku Znojemských Orlů se objevilo osmadvacet hráčů. "Ještě jsme nebyli všichni, část týmu absolvovala lékařské testy," uvedl Hořava. Jasno má ohledně brankářů. "Trojice je jasná, máme Trvaje, Suchana a Müllera. Situace mezi obránci a útočníky se bude teprve krystalizovat," poznamenal trenér.

Odchody převažovaly nad příchody

Po sezóně do Znojma přišli vedle brankáře Jaroslava Suchana obránce Ivo Kotaška z Českých Budějovic a útočníci Pavel Selingr, jenž se vrací z Karlových Varů, Vladimír Říha přichází na hostování z Jihlavy, Bronislav Fábry ze Slovanu Bratislava, Jan Korotvička ze Vsetína a Martin Růžička ze Sparty.

Naopak znojemský tým opustili po uplynulé sezóně norský brankář Halvor Härstad-Evjen, obránci Marek Chvátal, Angel Nikolov a útočníci David Ludvík, Milan Mikulík, Zdeněk Ondřej, Jakub Kraus, Juraj Štefanka, Filip Smejkal a Milan Ministr.

V přípravě chtějí hokejisté Znojma sehrát deset utkání. Sérii začnou 3. srpna proti Dukle Trenčín.

Program přípravných zápasů Znojma
3. srpna:
Znojmo - Trenčín (17:30),
8. srpna:
Nitra - Znojmo,
10. srpna:
Znojmo - České Budějovice (17:30),
15. srpna:
soupeř v jednání,
16. srpna:
Slavia - Znojmo,
17. srpna:
Znojmo - Pardubice (17:30),
22. srpna:
Zlín - Znojmo,
24. srpna:
Znojmo - Zlín (17:30),
29. srpna:
Třinec - Znojmo (17:00).

Reklama

Související témata: