Hlavní obsah

Will vyrukuje do sezóny s novým parťákem. Dva brankáři z Třemošné? Kuriozita, usmívá se

Liberec

Stojí před velkou výzvou. Zatímco v minulé sezóně 25letý brankář Roman Will tvořil dvojici s ostříleným Jánem Lašákem, v letošní bude liberecké jedničce sekundovat dvacetiletý zelenáč Aleš Stezka, který nemá s dospělým hokejem žádné zkušenosti.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Roman Will.

Článek

Cítíte větší zodpovědnost?

Ta je stejná ve všech utkáních. Vždy chci klukům dodat z branky jistotu a sílu. U gólmana je to specifické, každá chyba je u něj vidět. Musím se soustředit na všechny střely a nahození. V zámoří jsem si prošel určitou zkouškou a jsem dobře připravený.

Jaké to je být ve vašem věku zkušenější v brankářské dvojici?

Byl jsem zvyklý, že jsem všude nejmladší. Teď se to otočilo. Jsem na to ale dobře připravený.

Jaký vztah máte se Stezkou?

Výborný stejně jako s Jánkem. Oba jsme navíc z Třemošné u Plzně, takže odmala jsme se s Alešem potkávali na různých kempech.

Kamarádili jste spolu?

Věděli jsme o sobě, ale v dětství to o velkém přátelství nebylo, přece jen jsem byl o pět let starší. Oba jsme dojížděli do Plzně do školy, ale že bychom spolu trávili čas někde venku, to zase ne. Teď však spolu vycházíme skvěle. Je fajn, že si umíme popovídat nejen o hokeji.

Dva brankáři z Třemošné se potkají v jednom extraligovém týmu. To je vzácnost...

Je to určitě kuriozita. Nejspíš budeme patřit k nejslavnějším rodákům (úsměv). Ale pořád říkám, že svět je hrozně malý. Z Třemošné je třeba i pardubický útočník Matěj Beran.

Uvědomujete si, že po odchodu Lašáka přebíráte v brankovišti Tygrů roli mentora?

Tohle už jsem trochu zažil loni, když byl Jánko zraněný. Byl tu Petr Kváča, který je stejně jako Stezka mladší než já. Hlavně mám rád, když se s kolegou mohu bavit. Řekne mi třeba názor na mě a navzájem si pomůžeme. Je to jen o správné komunikaci a kamarádství.

K Stezkovi máte věkově blíž než ke slovenské legendě. Jde v tomto směru o výhodu?

Jánko byl starší a hodně zkušený, ale pořád tak trochu kluk. Miloval hokej a byla paráda ho sledovat. Byl soutěživým typem člověka. S Alešem je to podobné. Navzájem se hodně hecujeme při tréninku a oceníme, když se tomu druhému povede nějaký dobrý zákrok.

Což je velmi důležité.

Přesně tak. V týmu vždycky zažijete, že se někdo s někým nemusí. Ale tady se loni i letos sešla výborná parta. Každý s každým se dokáže o něčem pobavit a to se mi hrozně líbí. Odráží se to pak na ledě a ve výsledcích. Jeden je v uvozovkách ochoten položit život za druhého.

Lašák se stal trenérem brankářů u slovenské reprezentace. Co tomu říkáte?

On je správný muž na správném místě. Poznal jsem to sám, protože ke každé situaci mi byl schopný něco říct. Jsem Jánkovi vděčný za vše, co pro mě udělal. Novou roli zvládne perfektně a přeji mu v ní hodně štěstí.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec