Hlavní obsah

Třinec stojí o Jágra. Pokud mu nevyjde NHL, znovu ho oslovíme, slibuje manažer

Třinec

Zájem Třince o Jaromíra Jágra neutuchá. Hokejová legenda je měsíc před startem NHL stále bez angažmá, což v Třinci pečlivě monitorují. „Nějaká jednání jsme už vedli, ale jeho prioritou je hrát v NHL. A popravdě si myslím, že se s některým týmem brzy domluví. Nicméně slíbili jsme si, že pokud mu angažmá v zámoří nevyjde, znovu bychom tu otázku otevřeli," řekl sportovní ředitel Třince Jan Peterek a zdůraznil, že o peníze při jednání vůbec nešlo. „Stále má na to, aby v NHL dobyl další mety a my mu to přejeme. Možná až za pár let doceníme, jak velký hráč to je," uvedl Peterek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jaromír Jágr na exhibici při rozlučce Martina Havláta.

Článek

O možném příchodu dvojnásobného vítěze Stanley Cupu se živě debatovalo i v kabině Třince. Brankář Šimon Hrubec už před časem vyvěsil na sociální síť fotografii místa v kabině s Jágrovou jmenovkou a vzkazem „Už máš místo. Všude dobře, tady nejlíp. 68. Podmínky NHL." Někdo jiný zase vyfotil před Werk Arénou automobil třineckého obránce Lukáše Krajíčka s americkou poznávací značkou v domnění, že Jágr už si v Třinci domlouvá angažmá.

„Nabídka byla očividně poslaná, ale nedopadlo to, tak budeme čekat dál. Sice by nám pokazil tu naši novou omlazovací filozofii, ale lepší učitel není. I já, když jsem s ním hrál, jsem na něj koukal jako na Boha," přiznával Krajíček.

„Je to legenda a kdyby přišel, určitě by nám pomohl, o tom se nemusíme vůbec bavit. Ale musíme být realisté. Jarda je stále hráč pro NHL. A pokud by to tam přece jen nevyšlo, tak podle mne raději zůstane někdo poblíž Kladna, než by šel hrát tady k nám," dodal kapitán Třince pro novou sezónu Krajíček.

Reklama

Související témata: