Hlavní obsah

Konečně nám to lepilo, libuje si po nečekané výhře v Brně boleslavský útočník Urban

Brno

Když hokejisté Komety dostali v závěru extraligového utkání s Mladou Boleslaví po nešetrném zákroku Stříteského na Svobodu za stavu 2:2 výhodu pětiminutové přesilovky, málokdo v brněnské hale věřil, že by obhájci titulu mohli ještě v základní hrací době prohrát. Stalo se, Boleslavští dokázali vstřelit v oslabení z brejku vítěznou branku. Pro hrdinu střetnutí Tomáše Urbana to byl už druhý gól v zápase. Středočeši si připsali premiérovou výhru v sezóně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují. Vyhráli na ledě mistra (ilustrační foto)

Článek

„Konečně nám to lepilo v koncovce. Tři body jsme získali srdcem díky perfektnímu týmovému výkonu. Zápas jsme skvěle odbojovali. Jsem šťastný, že jsem se trefil," raduje se dvaatřicetiletý Urban.

Připouští, že po vyloučení Stříteského mysleli Boleslavští maximálně na prodloužení. „Chtěli jsme mít jistotu bodu a místo toho jsme uzmuli ve čtyřech všechny tři. Zasloužili jsme si je za to, jak všechny naše lajny šlapaly naplno od začátku do konce," má jasno.

Kouč Boleslavi Patrik Augusta svému mužstvu za předvedený výkon hned po závěrečné siréně poděkoval. „Kluci hráli mimořádně obětavě. Byli za to odměněni," pochvaluje si.

Mnohem horší nálada panovala po první porážce v novém extraligovém ročníku v brněnské kabině. „Z naší strany to byl hodně nepovedený zápas. Při plném počtu hráčů na ledě jsme byli horším týmem a nad vodou nás držely jen proměněné přesilovky. Na soupeřovu bránu jsme vyslali pouze pár pořádných střel. Nevím, jestli jsme Boleslavské podcenili. Doma jsme si s nimi poradit měli," říká zklamaný útočník Martin Zaťovič.

Trenér Komety Kamil Pokorný lituje, že jeho celek neudržel pracně vybojované vedení 2:1. „V oslabení jsme poté inkasovali a při naší přesilovce jsme se pak bohužel dopustili chyby. Boleslav zvítězila díky jednoduchosti a obětavosti. My jsme naopak zdaleka nepodali optimální výkon," smutní Pokorný.

Reklama