Hlavní obsah

Litvínovský "mág" životní formu necítí. Nul si vážím, ale příště můžu skončit na střídačce, říká Petrásek

Litvínov

Obdivuhodným způsobem si zatím počíná v hokejové extralize brankář Michael Petrásek. I díky němu získal Litvínov šest bodů z posledních dvou zápasů. A bilance pětadvacetiletého brankáře byla také stoprocentní: nedostal ani gól a v některých situacích předváděl při šancích libereckých i hradeckých hráčů famózní zákroky. V některých chvílích se dokonce zdálo, že svou svatyni zaklel. „Vážím si čistých kont, ale nic velkého bych v tom neviděl,“ komentoval skromně svoji statistiku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovského brankáře Michaela Petráska se drží na startu extraligy štěstí. Na domácím ledě neinkasuje.

Článek

Cítíte životní formu?

Je super, jak se nám daří. Cítím se dobře. Shodil jsem nějaké kilo a taky mám v mužstvu jinou úlohu než dříve. Už nejsem úplně brankářkou dvojkou jako když jsem tuhle roli plnil za Jaroslavem Janusem. Nynější pozice mi vyhovuje a věřím, že můžeme chytat s kolegou Pavlem Kantorem jako vyrovnaná dvojice. S důvěrou od trenérů jsem silnější.

Bylo těžší vychytat nulu proti Liberci nebo Hradci Králové?

Určitě proti Bílým Tygrům, kteří měli daleko více šancí. Dva dny předtím v Plzni mi do branky napadalo pět gólů, ale proti Liberci jsme se koncentrovali na co nejlepší výkon. Hradečtí se do velkého počtu vyložených šancí nedostali. Ve výborné atmosféře se mi chytalo dobře a podpora diváků každého brankáře povzbudí.

Vytýkal vám trenér brankářů Zdeněk Orct ve zmíněných dvou zápasech s nulou nějaké nedostatky?

Vždycky se něco najde. Minule tam byly v tomto směru nějaké rozehrávky.

Co pro vás znamená momentální pozitivní odezva na hru Litvínova ze strany odborníků i fanoušků?

Vážím si toho, ale nelze se uspokojit po dvou zápasech. Příště se může stát, že dostanu během utkání pět gólů a skončím na střídačce...

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice