Hlavní obsah

Produktivní Černý táhne Litvínov. Hlavní jsou však pro něj výsledky mužstva

Hokejový útočník Jakub Černý je zatím nejproduktivnějším hráčem Litvínova po odehraných třech kolech extraligy. Vstřelil dva góly, a ještě si připsal jednu asistenci. Další příležitost k rozšíření konta bude mít až v neděli proti Olomouci, protože na pátek plánovaný zápas Vervy na ledě pražské Sparty byl odložen na pozdější termín.

Foto: ČTK

Útočník hokejistů Litvínova Jakub Černý.

Článek

Jak jste spokojen se svou bilancí?

Statistika 2+1 je z mého pohledu dobrá. Ale hlavně potřebujeme sbírat body jako tým, abychom dosáhli na co nejlepší umístění.

Extraligu jste přitom začali jasnou porážkou v Plzni.

Poučili jsme se v tom smyslu, že musíme hrát víc společně a pomáhat si ve všech herních situacích. Trenéři nás nabádali, abychom byli důslední. A v dalších dvou utkáních se to ukázalo.

Proti Liberci a Hradci Králové jste získali šest bodů. Se vstupem do sezóny tedy asi panuje spokojenost?

Dvě výhry, a navíc s nulou jsou výborné. Michael Petrásek chytá skvěle a věříme, že mu to vydrží. Snažíme se, aby na něj šlo co nejméně střel.

Vychází vaše hra i z trpělivosti?

Zápas s Libercem jsme doslova urvali a také další utkání můžeme hodnotit pozitivně. Překonali jsme organizovanou obranu Mountfieldu. A přečkali jsme moje čtyřminutové vyloučení v závěru.

Takže s čím půjdete do příštího zápasu s Olomoucí?

Chceme navázat na předešlá dvě střetnutí. Hrajeme potřetí během týdne na domácím ledě. Ale Hanáky nemůžeme podcenit, i když dostali v Plzni deset gólů. Ale pak porazili Liberec bez obdrženého gólu, takže přijedou s odhodláním.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice