Hlavní obsah

Kaňka na hokejové bitvě! Kometa pyká za fanoušky, vulgárně uráželi Spartu a rozhodčí

Praha

Byla to hokejová bitva se vším všudy, která svou kvalitou připomínala zápasy v play off. Úterní utkání šestého extraligového kola mezi hokejisty domácího Brna a Sparty však přineslo i kaňku. Postarali se o ni příznivci Komety opakovaným hrubým vulgárním skandováním na adresu hostujícího klubu a rozhodčích. Počínání fanoušků úřadujících mistrů nezůstalo bez povšimnutí a disciplinární komise brněnský celek potrestala.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušci Komety Brno během utkání se Spartou.

Článek

Extraliga před startem své jubilejní 25. sezóny v samostatné historii vyhlásila snahu o stopku vulgarismům v hledišti, ředitel soutěže Josef Řezníček už dopředu avizoval, že před disciplinárku se nově může dostat i nesportovní a urážlivé skandování fanoušků. A Kometa to nyní po výhře 2:1 nad Spartou pocítila.

Předseda disciplinární komise extraligy Karel Holý se skandováním fanoušků Komety zabýval na základě skutečností uvedených v zápise o utkání i po kontrole videozáznamu. A shledal, že šlo o „hrubé vulgární pokřiky".

„Vzhledem k tomu, že došlo k zásadnímu, opakovanému a jednoznačnému naplnění skutkové podstaty Disciplinárního řádu ELH (nesportovních chování příznivců klubu vůči účastníkům utkání), uložil (předseda disciplinární komise) Kometě Brno finanční pokutu ve výši 5 tisíc korun," píše se v prohlášení.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín