Hlavní obsah

Hylákův první start? Téměř jistá nula. Na tohle jsem přeborník, smál se

Ostrava

Vůbec poprvé dostal v této sezóně šanci v brance Plzně Alexander Hylák. A záskok za nemocnou aktuální jedničku Miroslava Svobodu zvládl parádně. Pochytal všech 29 vítkovických střel a výrazně se podílel na výhře Plzně 2:0. „Nějak mě to tam potrefovalo,“ vtipkoval 33letý gólman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Plzně slaví vítězství - ilustrační snímek.

Článek

Udržet hned v prvním zápase sezóny čisté konto je docela slušný počin. Už se vám to někdy povedlo?

Na tohle jsem přeborník (smích). V prvním startu za áčko v Pardubicích jsem měl nulu, při prvním startu v první lize za Hradec Králové jsem taky nedostal gól a také ve druhé lize v Kolíně jsem vychytal v úvodním zápase čisté konto. Je to taková haluz, ale poteší. Ale dneska to nebyl můj první start. Už jsem v Plzni pár zápasů odchytal loni, takže to takhle neberu.

Ale první zápas v sezóně to byl...

To ano. Měl jsem i štěstí. Člověka to musí i trefovat a to se dneska sešlo. Hráli jsme super jako tým. V první třetině tam až tolik gólovek ani na jedné straně nebylo. Ve druhé tam jednou Vítkovičtí ujeli, naštěstí to Olesz netrefil. Až ve třetí jsme už byli trošku pod tlakem. Ale to se dalo čekat, když jsme dali na jedna nula, že se budou tlačit dopředu.

Říkáte, že vás to trefovalo, ale našel byste mezi tou třicítkou zákroků nějaký, který vám utkvěl?

Možná hned ten první, kdy to nahazovali od modré. Šel jsem si pro to lapačkou a půl metru přede mnou to hráč tečoval, naštěstí jenom do břicha. Kdybych z téhle polostřely dostal hned gól, tak je to asi ten nejhorší možný start do utkání. Nebyl to nijak viditelný zákrok, ale cením si ho hodně.

Kdy jste se dozvěděl, že půjdete chytat?

Ve středu, protože Míra Svoboda se necítil úplně fit. Vyjeli jsme do Ostravy už ve čtvrtek, takže jsem měl dostatek času se na zápas připravit.

Bylo vidět, že jste se připravil důkladně...

Dlouho jsem byl mimo zápasový rytmus, což je docela nepříjemné. Ale nějak mě to tam potrefovalo. Hlavně jsem rád za ty tři body. Jsou pro nás zlaté.

Nervozitu jste necítil? Přece jen ani v minulé sezóně jste toho za Plzeň moc neodchytal...

Nebylo to tak hrozné, spíše jsem byl rád, že jsem si po delší době zase mohl zachytat. To vám každý gólman řekne, že není ideální stav dlouho nejít do branky, ale taková je prostě naše pozice. Jsme většinou dva až tři v týmu a chytat může vždy jenom jeden. Míra navíc chytá naprosto skvěle, takže nebyl důvod to měnit.

Reklama

Související témata: