Hlavní obsah

Souboj zklamaných. Když hokejisté střílí jako fotbalisté

Praha

Zklamání, smutek i naštvání. Koktejl, který vládne v hokejových šatnách Sparty a Litvínova. Pražský klub je dva body od předposledního místa. Klub ze severu Čech je na samém dnu tabulky. V úterý se postaví proti sobě v dohrávce 4. kola Tipsport extraligy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pardubický útočník Vladislav Bojko mezi brankářem Litvínova Michaelem Petráskem a jeho spoluhráčem Michalem Trávníčkem.

Článek

Sparta doma sehrála jen tři zápasy, dva vyhrála. Litvínov venku? Bída! Pět utkání, nula bodů a skóre 5:19.

Malou útěchou pro Spartu může být fakt, že sehrála osm z jedenácti duelů venku, tam se vždy hůře sbírají body. V žádných statistikách tento tým vyloženě proti konkurenci nehoří, přesto je devátý. Tři poslední zápasy prohrál, protože nedokázal vstřelit gól - čtyři branky za 180 minut je na hokej málo.

Loni sparťané prohráli čtyřikrát v řadě na přelomu října a listopadu, poté vyhráli šestkrát v řadě. Dnes odstartují tři utkání před svými fanoušky. Po Vervě do Prahy přijede Mladá Boleslav a Chomutov.

Litvínov neumí vstřelit góly, v extralize je nyní nejhorší. To platí i v přesilových hrách. V početní výhodě uspěl jen čtyřikrát. Například Brno a Třinec třináctkrát.

Horší než fotbalisté

Někdy ale čísla nemají logiku. Litvínovský gólman Michael Petrásek vychytal letos už tři nuly, žádný jiný gólman nemá více, přesto je jeho tým na chvostu. V procentuální úspěšnosti zákroků je druhý. Jenže pohled na tabulku říká něco jiného.

"Padla na nás deka. Máme střelecký průměr horší než některé fotbalové týmy a soupeři nám utíkají. Nezbývá nám než to hodit za sebe, začít dávat góly a pokusit se bodovat v Praze," řekl pro klubový web gólman, který už se spoluhráči čeká sedm zápasů na výhru. Například první čtyři fotbalové týmy HET ligy jsou na tom gólově lépe než hokejisté z extraligového Litvínova.

Pokud vše půjde podle zaběhnutého scénáře, fanoušci se gólového koncertu v Praze patrně nedočkají. Obě mužstva vstřelila v šesti posledních zápasech jen sedm gólů - Sparta čtyři, Litvínov tři.

V uplynulých čtyřech vzájemných duelech se vždy radovali domácí - 3:0 a 3:1 na Spartě a 5:1 a 3:2 v Litvínově.

Reklama

Související témata: