Hlavní obsah

Pech bez parťáka Kumstáta zářil a Sparta zabrala. Deka na nás ale zatím leží, posteskl si

Praha

V úvodu sezóny se střelecky trápil, na kontě měl pouhou jednu trefu, v epilogu 4. extraligového kola si ale náladu vylepšil. Hokejový útočník Lukáš Pech dvěma góly pomohl sparťanským hokejistům k vítězství nad Litvínovem (3:1) a stal se opěvovaným mužem úterního večera.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu proti Litvínovu.

Článek

I Pechovou zásluhou nakonec Pražané přerušili šňůru tří nezdarů v řadě. "Jsme spokojení, ale nemyslím si, že by z nás spadl nějaký balvan, deka na nás pořád leží. Střelecky se trápíme, není to pořád ono," utrousil útočník, který poslední dva zápasy nastoupil ve formaci bez svého dlouholetého parťáka Petra Kumstáta.

"Takový je hokejový život. Nikdo neříká, že se k sobě ještě nevrátíme. Trenéři ale chtěli dát týmu nějaký impuls a zkusili rozhodit lajny, aby se začalo dařit všem. Prostě zvolili toto řešení, abychom se chytli," vykládal čtyřiatřicetiletý forvard.

V úterý vedle něj trenéři zařadili křídelníky Jiřího Smejkala a Američana Vinnyho Saponariho, jenž si proti Vervě připsal dvě asistence. "Je to trochu jiné, protože na Kumyho jsem byl zvyklý. Kluky z lajny musím ale pochválit, Vinny hrál dobře i minulý zápas," liboval si Pech.

Gól do šatny Vervu srazil

Pražané zadělali na tříbodovou výhru už v první třetině, kdy nejprve otevřel skóre Říčka a poté v přesilovce pouhé dvě sekundy před pauzou srazil soupeře gólem do šatny právě Pech, který snadno doklepl zblízka do sítě puk poté, co Petrásek neudržel střelu Saponariho.

"Byl to asi klíčový moment. Kdyby to bylo jen 1:0, bylo by to stále otevřené. Samozřejmě měli ještě dvě třetiny s tím něco udělat, ale bylo to pro ně složitější kór v situaci, kdy sedmkrát v řadě prohráli. Mohli to pak mít v hlavách," myslí si Pech.

Sparta čtyřicet minut na ledě vládla, ve třetí třetině ji ale Litvínov dostal pod tlak a nebýt brankáře Davida Honzíka, mohlo být domácím v závěru duelu ještě hodně horko. "Zbytečně jsme se zatáhli, přestali hrát na puku a jen to odhazovali. Naštěstí perfektně chytal David," chválil Pech mladého gólmana, jenž dostal přednost před Finem Aittokalliem.

Parta Jiřího Kalouse odstartovala proti Litvínovu sérii tří utkání před vlastními fandy, z nichž chce vytěžit maximální počet bodů. "Jsme rádi za výhru, ale už se soustředíme na páteční zápas s Boleslaví, do kterého půjdeme s pokorou. Chceme na ně vlétnout a dát góly, abychom se dostali do pohody," uzavřel Pech.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín